Möjligheter med AI för ditt företag

Pris:
Kostnadsfritt

Datum:
Ons 04 sep. kl. 11.00–16.00

Sista anmälan:
fredag 30 augusti 2024

Plats:
Växjö, Kök 11, Honnörsgatan 15
Anmäl dig Arrangör: Växjö

Möjligheter med AI för ditt företag

Välkommen till en inspirationsdag med AI i fokus och vilka möjligheter det innebär för ditt företag. Vi kommer få en genomgång av hur AI påverkar oss, våra företag och samhället i stort och en trendspaning kring vad AI kan tänkas bidra till för oss framåt. 

Dagens innehåll:
  • AI kommer ha större påverka än elektricitet med Amer Mohammed
  • Innovativa start ups med AI i fokus
  • Skapa värde i företaget med en immaterialrättsstrategi
  • AI-generationskriget och en himla massa kärlek med Göran Adlén
Vi bjuder på lunch och fika för de som deltar fysiskt.


Presentationer av huvudtalarna

AI kommer ha större påverkan än elektricitet! - Amer Mohammed
Under föreläsningen kommer du få en ökad förståelse för varför det är viktigt att följa vad Apple gör och hur man får kunder i en värld där AI assistenter pratar med AI assistenter. AI revolutionen har redan nu enorm genomslagskraft men innan 2028 kommer det ha påverkat samhället mer än vad elektriciteten hade.

Amer Mohammed är en digital virtuos med en talang för att omvandla idéer till banbrytande företag. Från att ha lanserat världens första webbaserade distributionssystem för gratistidningar vid 23 års ålder, till att leda digital innovation hos Sveriges detaljhandelsjätte Coop och rederijätten Stena AB, är hans resa en berättelse om motståndskraft och framförhållning. Hans prestigefyllda roller visar hans skicklighet i att förena teknologi med affärsskicklighet. Som en erfaren talare är Amers insikter inom digital transformation en skattkista för alla som aspirerar att blomstra i den digitala eran.

AI generationskriget och en himla massa kärlek - Göran Adlén
Aldrig har det hänt mer förändringar än nu. Aldrig har det heller funnits mer möjligheter och hot. Den här föreläsningen tar fasta på möjligheterna. Det är en optimistisk framtidsspaning av en av Sveriges mest välkända framtidsspanare som mer än tjugo år arbetat med omvärldsspaningar. Du kommer att få en inblick i AI och alla dess möjligheter, hur man ska attrahera framtidens kunder i generation Z och de allra yngsta i Generation Alpha och förståelse för hur viktigt det är att i en digital värld kunna leverera en massa kärlek och det där lilla lilla extra som skiljer ut från konkurrenterna.

Göran Adlén är en erfaren framtidsspanare som är känd för sin förmåga att förmedla insikter om digital transformation, generationsförändringar och hur man bygger en företagskultur som inte bara attraherar de bästa talangerna utan också håller dem engagerade och motiverade. Med fokus på konkreta strategier och handlingsplaner inspirerar Göran till innovation och attraherar framtidens talanger och betonar vikten av att agera proaktivt i en dynamisk värld. Hans engagerande presentationer väcker motivation, visar på kraften i kärlek och det lilla extra, och leder er mot en framtidssäker och attraktiv arbetsmiljö.

Datum: 4 september
Tid: 11.00-16.00
Plats: Kök11, Honnörsgatan 15 i Växjö eller digitalt via länk
Pris: Kostnadsfritt
Begränsat antal fysiska platser

Efter din anmälan kommer en Almi-rådgivare höra av sig till dig. När du tar del av Almis tjänster behöver du signera ett avtal och lämna uppgifter om din verksamhet så att vi kan lära känna verksamheten bättre. Vi kommer då även att genomföra, eller boka möte för, en Framtidsdialog vilket är en slags nulägesanalys. 

Eventet riktar sig till dig som driver eller är beslutsfattare i ett privatägt SMF (små- och medelstort företag). Vid utebliven närvaro faktureras 500 kr. Eventet är en del av projektet Smart utveckling med fokus på att förbättra de små och medelstora företagens hållbara tillväxt och konkurrenskraft. Projektet finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Tillväxtverket, Region Kronoberg, Region Gotland, Region Kalmar samt Region Jönköping.

Eventet görs i samarbete med Företagsfabriken.