Observera! Några av Almis dotterbolag har fusionerats. Det innebär att de byter namn och organisationsnummer. För mer information, se sidan leverantörsinformation.
Hanna Saurén, medgrundare av Imperfect Industries, står mot en beige bakgrund och håller en stor hög med vikta eller skrynkliga kläder i olika färger framför sig så att nästan hela ansiktet döljs. Fokus ligger på textilerna och hennes händer, vilket skapar ett lekfullt men tankeväckande uttryck.

Cirkulära Imperfect Industries har tunga samarbeten – redan efter första halvåret!

Lån

Imperfect Industries

  1. Behov

    När Imperfect Industries såg att deras affärsmodell fungerade behövde de kapital för att kunna skala upp sin verksamhet.

  2. Lösning

    Almi gick in med finansiering i form av mikrolån.

  3. Resultat

    Med mikrolånet kan företaget ta nästa steg i sin utveckling. De ska skaffa ett större lager, fler maskiner och större lokaler. Grundarna kan också behålla ägandet av bolaget.

Imperfect Industries har tagit fram en cirkulär lösning för profilkläder och merch – alltså kläder med tryck som ofta används för event, personal eller erbjuds till fans. 

– Om man ändå ska ta fram en tröja med logga – varför inte göra det begagnat? frågar Hanna Saurén, medgrundare av bolaget.

Både Hanna och hennes man Thomas, som grundat företaget, har bakgrunder inom modebranschen och hållbarhet. Hanna har bland annat jobbat flera år på H&M och senast på deras venture-avdelning med print on demand. 

Här föddes idén om att använda begagnade kläder för tryck, istället för att producera nytt. Varje år slänger nämligen svenskar miljontals t-shirts, trots att många har massor kvar att ge. Samtidigt visar uträkningar att det årligen köps runt tre miljoner t-shirts i Sverige som merch eller profilkläder. 

– Vi tycker att det känns ohållbart och som ett onödigt slöseri av jordens resurser. Varför inte trycka fler av dessa på begagnade t-shirts istället?​ Det är det mest klimatsmarta valet man kan göra. Idag har vi hittat en lösning där vi köper in tröjor som annars skulle slängas eller exporteras. Vi sorterar, granskar, tvättar och pressar varje tröja, vilket garanterar att den upplevs som fräsch av kunden. Vi är superpetiga, det är viktigt att plagget känns härligt, säger Hanna.

En person håller upp en stor hög med använda eller osorterade kläder i olika färger framför överkroppen. I bakgrunden syns en vägg med affischer och budskap, bland annat från varumärket Imperfect Industries samt texter som "Feel Think Care Share Dare", "FRED FÖR FAN" och "FREE THE EMOTION". Bilden förmedlar ett uttryck av engagemang och hållbarhet med attityd.
Företaget samarbetar med influencers och kända varumärken för att ge begagnade kläder ett nytt liv. Imperfect Industries erbjuder skräddarsydda trycklösningar och strävar efter att påverka textil- och modeindustrin att bli mer hållbar, accepterande och inkluderande.
Porträttfoto på Hanna Saurén, medgrundare av varumärket Imperfect Industries. Hon har axellångt blont hår, bär en mörkblå tröja och ler vänligt mot kameran. I bakgrunden syns en ljus, minimalistisk inomhusmiljö med klädhängare.
Imperfect Industries grundades med en stark övertygelse om att modeindustrin behöver förändras. “Vi ser det som vår uppgift att utmana det traditionella synsättet på ‘statiska’ och 'perfekta' produkter, och istället lära konsumenter omfamna det ‘imperfecta’”, säger Hanna.

Mumin och IJustWantToBeCool bland kunderna

Hon klurade vidare på idén när hon pluggade affärsutveckling på Hyper Island. Vid årsskiftet valde Hanna att satsa helhjärtat på företaget – hon har alltid drömt om att driva eget.

– Det kändes som nu eller aldrig. Tajmingen var rätt, det var bara att ta klivet och köra. 

Nu under våren har hon kunnat verifiera sin affärsmodell och få sina första kunder och samarbeten. De säljer både mot företag och genom samarbeten med influencers och kända varumärken såsom IJustWantToBeCool och Mumin.

Hanna ser att branschen är mottaglig för att tänka nytt.

– De vi jobbar med har aktivt sökt efter vår tjänst och vill gärna visa att det går att ta fram tröjor på vårt sätt. Merch är en industri där produkterna generellt har kort livslängd och all nyproduktion är resurskrävande – vi vill visa att det går att göra med minimal klimatpåverkan.

 

Almis rådgivare om Imperfect Industries potential:

“Det är så kul att träffa en entreprenör som vill göra skillnad. Almis ledord är just att vi vill göra skillnad och att då träffa företagare som Hanna som vill göra det inom klimat och hållbarhet är jätteinspirerande. 

Företaget har på kort tid fått fina kunder och bra samarbeten. Almis mikrolån möjliggör för dem att trappa upp – köpa in ett större lager och skaffa fler maskiner.  Om de får till produktionen och kan växla upp både tidsmässigt och finansiellt så tror jag att de har alla möjligheter att lyckas.”

Ellinor Mellgren, rådgivare hos Almi

Läs även Ellinors ekonomiska tips när ditt bolag vill skala upp

Ellinor Mellgren, rådgivare hos Almi, ler mot kameran. Hon har axellångt blont hår, bär en vit blus med ståkrage och sitter mot en ljusgrå bakgrund. Bilden ger ett professionellt och varmt intryck.
Ellinor Mellgren, rådgivare hos Almi

Mikrolån från Almi

Det har varit viktigt för Hanna att göra rätt val och prioriteringar för miljö och klimat direkt från start – för att inte senare behöva kompromissa eller göra om. 

Att jobba on demand är en resurssmart produktionsmetod.

– On demand är väldigt smart för att undvika överproduktion. Vi producerar när det finns en order från en kund. 

När de nu kommit en bit in i bolagets resa och verifierat sin affärsmodell behövde de kapital för att växla upp. Här tog de kontakt med Almi och har precis fått Almis mikrolån.

– Almi kändes som ett självklart val. Vi är medlemmar i Norrsken och har därigenom fått koll på Almi. Det var en väldigt behaglig kontakt. Vi har fått god hjälp längs vägen, på ett trevligt och lärande sätt och inte dömande. Almi har en jättefin approach som jag uppskattar och tror att Sverige gynnas av, säger Hanna.                 

Hanna har jobbat med olika typer av återbruk och hållbarhetsidéer över tid, och är en stor drivkraft hos henne.

“Jag kallar mig själv återbruksentreprenör. Vi fångar upp framför allt t-shirts som inte second hand-butiker kan sälja eller som inte ens kommit dit. T-shirts som ingen vill ha, men som har mycket kvar att ge. Vi printar på dem och de används som merch eller profilkläder."

Hanna Saurén bakom varumärket Imperfect Industries

Hanna Saurén, medgrundare av Imperfect Industries, står framför en vägg täckt med affischer och budskap som "Feel Think Care Share Dare" och "A mother’s place is in the rebellion". Hon bär glasögon, en grå tröja och en vit skjorta, och ser lugnt in i kameran. Bilden signalerar engagemang och personligt uttryck kopplat till hållbarhet och samhällsfrågor.
Hanna Saurén bakom varumärket Imperfect Industries

“Inget gulligt litet projekt”

Finansieringen kommer att gå till ett större lager, några fler maskiner, sannolikt lite större lokaler och kanske för att ta in timpersonal.

– Det ger oss möjlighet att ta nästa kliv i vår utveckling. Skala och bevisa att vi kan skapa impact – vi är inget “gulligt litet återbruksprojekt” – vår ambition är att påverka textilbranschen genom att visa att återbruk i skala är möjligt och vi gör det genom att fokusera och lära känna en smal kategori som start, nämligen t-shirts.

Att printa och sälja begagnade t-shirts har två utmaningar, ser Hanna:

– Tillgången till råmaterial går inte att förutspå. Du kan inte bara trycka på en knapp och få precis det du vill ha när du vill ha det. Men där har vi hittat samarbetspartners och en lösning som vi kan fortsätta att utveckla, säger Hanna och lägger till: 

– Den andra utmaningen är konsumenternas inställning till cirkulärt tänk. De behöver vara öppna för större variationer. Allt behöver inte vara statiska, exakt likadana massproducerade produkter. Om vi ska hejda utarmningen av jordens resurser behöver vi lära oss gilla och uppskatta variationer. Det kräver ett lite annat typ av mindset, men vi tycker oss se att många börjat förstå det här, säger Hanna.

Fakta: The Sauren Dipity Group AB

Varumärke: Imperfect Industries

Grundades: 2025 av Hanna och Thomas Saurén som äger bolaget

Säte: Stockholm

Gör: Återvinner och återbrukar t-shirts genom on-demand-tryck som används till exempelvis profilkläder och merch

Kunder: Privatpersoner, företag och samarbeten med influencers och kända varumärken såsom IJustWantToBeCool, Icebug och Mumin

Webb: imperfect.se

Följ Imperfect Industries på: Instagram, TikTok och LinkedIn

Porträttfoto på Hanna Saurén, medgrundare av varumärket Imperfect Industries. Hon har axellångt blont hår, bär en mörkblå tröja och ler vänligt mot kameran. I bakgrunden syns en ljus, minimalistisk inomhusmiljö med klädhängare.
"Det finns tillräckligt med kläder på vår jord för att klä de kommande sex generationerna. Vi behöver komma på fler sätt att använda det som redan är tillverkat och använt, därför finns vi." Hanna Saurén, medgrundare .