Träd som växer på en trave med mynt.

Fem tips om du ska ansöka om grönt lån

Lån

Funderar du på Almis gröna lån? Här är fem tips inför ansökan!

 1. Se över hela verksamheten
  Hållbarhetsfrågor är ofta uppe i diskussioner just nu. För några dagar sedan diskuterade vi med ett företag om teamet verkligen speglade den målgrupp som de vänder sig till som är kvinnor. De har enbart män i teamet. Här handlar det om social hållbarhet – och att vara nära marknaden och ta till vara på mångfalden. Viktigt för att verkligen kunna lösa ett problem OCH få kunderna att vilja betala för det.
 2. Fundera över ert klimatavtryck
  Så fort du producerar något gör du ett klimatavtryck – undersök vilket det är. Alla företag kan bidra hållbart på något sätt och det är också viktigt att visa hur just ditt företag gör det. Skriv inte ned er hållbarhetspolicy längst ned på hemsidan utan inkorporera budskapet på ett naturligt sätt i din affär. Kunden ska inte behöva leta.
 3. Ta del av Almis hållbarhetstjänster
  Innan du kan ansöka om Almis gröna lån måste du göra en Hållbarhetsdialog. Här ska ditt företag hitta din USP vad gäller hållbarhet. Var kan du göra ett hållbart avtryck? Vi fördjupar oss i det, utifrån Agenda 2030 och EU:s taxonomi. Någonstans måste du välja inriktning för ditt hållbarhetsarbete och det får du hjälp med här.
 4. Omvärldsbevaka – ständigt
  Framåt-tänk är viktigt när det gäller hållbar utveckling och du behöver se vad som händer i din omvärld. En del saker som sker är påtvingade i form av lagar, andra saker är trender. Hur kan du påverka och dra nytta av detta? Och vad är lättast att börja med för att kunna påverka framåt? Detta arbete påverkar också kulturen i företaget och er flexibilitet.
 5. Fortsätt arbetet framåt
  Arbetet tillsammans med Almi är välinvesterad tid för att komma vidare i ert hållbarhetsarbete. Men kom ihåg att inget gör sig självt utan hållbarhet är något du måste jobba med ständigt.