Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Tips och råd

4 tips om du vill växa globalt

Yamen Al Khalili och Paola Diaz är rådgivare hos Almi och hjälper tillväxtföretag med både finansiering och affärsutveckling.

Här är deras tips om du och ditt företag vill skala globalt

1. Satsa på långsiktiga investerare

– För att skala upp krävs finansiering och försök undvika att behöva fiska pengar varje halvår. Hitta istället långsiktiga investerare som är beredda att satsa, säger Paola Diaz.

2. Lär känna din marknad

– Om du ska satsa helhjärtat på en marknad behöver du lära känna den och skynda långsamt. Det är väldigt lätt hänt att det blir hattigt när du ska erövra världen, du är lite “här och var”, men skaffa en gedigen kännedom om marknaden. Vad erbjuder konkurrenterna? Hur beter sig kunderna? Sällan på samma sätt som i Sverige, säger Paola.

3. Var på plats

– Bland det viktigaste är att du som företagare måste våga vara och investera tid på plats, inte bara hitta en representant som känner till din produkt eller tjänst. Vill du gå globalt måste du verkligen fysiskt vara där ibland och möta kunder, säger Yamen Al Khalili.

4. Prioritera teamet

– För att skala upp snabbare och lättare är teamet otroligt viktigt. Försök behålla bra personer i bolaget och väx tillsammans. Det vinner ni i längden på, säger Yamen.

Har du en stund över för att prata om ditt företags situation?

Har du ett registrerat bolag?