Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Tips och råd

Så lyckas företagarparet med sitt hållbarhetsarbete

Helena Strömbäck och Robert Kos driver det svenska företaget Stierna Equestrian Sportswear som säljer högkvalitativa ridkläder för aktiva ryttare världen över. Det var i samband med att Helena Strömbäck tog upp ridningen i vuxen ålder som hon insåg att ridkläderna inte var särskilt funktionella jämfört med andra sportkläder. Därför valde paret att starta företag och allt sedan 2015 har hållbarhetsfrågan stått högt upp på bolaget Stiernas agenda.

- Vi vet att våra kunder bryr sig om hållbarhet, men de har inte alltid tid, energi eller möjlighet att ta ställning till alla detaljer. Så vi vill att de ska känna sig trygga med att vi tar hand om det åt dem, säger Robert Kos, ägare av Stierna.

Vi kan verkligen rekommendera Almi och Framtidsgeneratorn som ett sätt att strukturera tankar och skapa ett ramverk för hållbarhetsfrågor.
Robert Kos, ägare av Stierna Equestrian Sportswear

En tydlig process för hållbarhetsarbete

Allt sedan Stierna bildades har Robert Kos och Helena Strömbäck haft ett väl fungerande samarbete med Almi för att få hjälp med bland annat lån och mentorskap. Därför föll det sig naturligt att de tackade ja till att testa Almis Framtidsgeneratorn.

 

- Vi var klara med att vi ville tydliggöra vårt hållbarhetsarbete, men när vi själva suttit med hållbarhetsfrågor innan så har vi liksom slagit knut på oss själva. Med Almi blev det handgripligt och konkret, säger Robert Kos.

Rapporten bygger vidare på Stiernas tre grundpelare: Social hållbarhet, miljömässig hållbarhet samt kvalitetsmässig hållbarhet.

 

- Det känns väldigt bra att ha rapporten som en grund att stå på och kunna kommunicera till några av våra intressenter. Processen gav oss många ögonöppnare, vikten av vårt lokala engagemang till exempel. Vi kan verkligen rekommendera Almi och Framtidsgeneratorn som ett sätt att strukturera tankar och skapa ett ramverk för hållbarhetsfrågor, avslutar Robert Kos.

Ta första steget att framtidsrusta ditt företag - kontakta oss för ett första möte!

Rapporten bygger vidare på Stiernas tre grundpelare: Social hållbarhet, miljömässig hållbarhet samt kvalitetsmässig hållbarhet.
Rapporten bygger vidare på Stiernas tre grundpelare: Social hållbarhet, miljömässig hållbarhet samt kvalitetsmässig hållbarhet.

Vill du och ditt företag: 

  • kickstarta ert hållbarhetsarbete
  • identifiera nya affärsmöjligheter
  • identifiera hållbarhetsrisker
  • få koppling till relevanta hållbarhetsmål inom ramarna för Agenda 2030
  • få underlag för information, marknadsföring och varumärkesbyggande insatser med koppling till hållbarhet
  • få ett kunskapslyft i hållbarhetsfrågan och få möjlighet att involvera medarbetare och/eller nyckelpersoner
  • få underlag för en initial hållbarhetsstrategi för bolaget
  • få finansiering till din gröna satsning

Vill du komma igång? Genom Framtidsgeneratorn utvecklar du ditt företags hållbarhetsarbete och rustar för framtiden. 

 

Vill du veta mer om hur du kan framtidsrusta din verksamhet – spana in Almis Framtidsgenerator!