Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
14 oktober 2020

Vi är Almi GävleDala

Vi finns i två stora regioner och på fyra olika kontor. Men vilka är personerna som du möter när du träffar Almi GävleDala? Nedan hittar du korta intervjuer med rådgivare där du får möjlighet att lära känna oss lite bättre. 

 

Bild på Nils Bergström, rådgivare Almi GävleDala
Nils Bergström, rådgivare Almi GävleDala

Nils Bergström

En stor del av min karriär har jag ägnat åt skogsindustrin i stora börsnoterade bolag samt mindre familjeägda. Jag har erfarenheter inom olika koncernpositioner allt från marknadschef till platschef både i och utanför Sverige. Mina erfarenheter har jag under de senaste fyra åren delat med mig av till andra företagare som jag träffar i min roll som rådgivare på Almi. Mitt tips till företagare som vill utveckla sin verksamhet är att utifrån utmaningen, tar stöd och omger dig av ett team som kompletterar varandra.

Bild på Amira Korkic, rådgivare Almi GävleDala
Amira Korkic, rådgivare Almi GävleDala

Amira Korkic

Mitt intresse för finansiering har jag haft sedan jag var liten och lekte bank. Lite visste jag då att jag senare skulle ha det som riktigt jobb både som privat- och företagsrådgivare på bank och i min nuvarande roll på Almi. Men det är inte finansieringen i sig som inspirerar mig, utan att följa effekten av utlåningen, träffa människan bakom och se utvecklingen av företaget på långt sikt. Mitt tips till företagare som vill utvecklas är att vara öppen och lyhörd och våga be om hjälp. Fastna inte i gamla beslut, utan lyft blicken och hitta andra vägar.

Bild på Tobias Ahlander, rådgivare Almi GävleDala
Tobias Ahlander, rådgivare Almi GävleDala

Tobias Ahlander

Från programmerare till finanseringsrådgivare. Tidigare har jag drivit mitt eget företag inom webbdesign och systemutveckling innan jag blev företagsrådgivare på bank. Där arbetade jag bland annat som digital ambassadör samt ambassadör för att förhindra penningtvätt. Min breda kunskap har jag nu tagit med mig till Almi. Mitt tips till företagare är att vara nyfiken, våga testa nya saker och få nya kunskaper inom ämnen som rör företagande som du ser som en utmaning.

Bild på Anna Ygeby, rådgivare Almi GävleDala
Anna Ygeby, rådgivare Almi GävleDala

Anna Ygeby

Från Stockholm till kärleken i Gävle. Under min karriär har jag arbetat både med små och stora företag och min breda kompetens har jag bland annat fått från tidigare yrken. Alltifrån McDonalds där intresset för ekonomistyrning och ledarskap väcktes, till byggbranschen, bank, regional utveckling och slutligen finansieringsrådgivare på Almi. Det roligaste i min roll är att träffa entreprenören – människan! Entreprenören har lärt mig att våga gå fullt ut på det man tror på och mitt tips till företagare som vill utvecklas är att skapa en målbild och ha en vision. Det kommer ta dig långt!

Bild på Erik Gropgård, rådgivare & projektledare, regional exportsamverkan Gävleborg
Erik Gropgård, rådgivare & projektledare, regional exportsamverkan Gävleborg

Erik Gropgård

Ekonomen som arbetat på flera av regionens stora exporterande företag. Erfarenheter som jag sedan delade med mig av till företag i min roll på Business Sweden och nu till företag i Gävleborg i min nya roll som rådgivare och projektledare i regional exportsamverkan. Mitt tips till företagare som vill utveckla sin verksamhet inom export är att växa lönsamt, ha koll på likviditeten och se till att du har stödfunktioner på plats som kan ge dig en god överblick över hur affärerna går.

Bild på Marie Norlin, rådgivare Almi Gävledala
Marie Norlin, rådgivare Almi Gävledala

Marie Norlin

Lugn, kunnig och metodisk med hjärtat i Mora. Innan jag började som finanseringsrådgivare på Almi arbetade jag bland annat inom hotellbranschen, bank samt har undervisat i marknadsföring & juridik. Det roligaste med att arbeta på Almi är det breda spektrat av kunder samt mötet med företagaren. Att göra kunskapsutbyten, lära sig om olika branscher och se deras mod. Mitt tips till företagare som vill utvecklas är att hitta någon att bolla dina idéer med. Det kan till exempel vara med en god vän eller en styrelse som ger dig andra perspektiv på dina funderingar. 

Bild på Linus Blomkvist, rådgivare Almi GävleDala
Linus Blomkvist, rådgivare Almi GävleDala

Linus Blomkvist

Den gemensamma nämnaren för odling och företagande är att båda har förutsättningar att växa och att resultatet beror på vad man gör under tillväxtfaserna. Jag gillar att se och följa effekterna i kundföretagen på jobbet och i odlingen på fritiden. För mig känns Almi som en perfekt arbetsplats där jag får möjlighet att arbeta nära och med många drivna kunder som kör till 100%. Känslan av att arbeta på ett företag som gör skillnad är en stolthet som jag bär med mig varje dag. Mitt tips för att utveckla sin verksamhet är att fokusera på det du är bra på och omringa dig av personer som har andra kunskaper än du och som kompletterar det du är bäst på.

bild på rådgivare Lena Ili Mattsson
Lena Ilic Mattsson, Rådgivare Almi GävleDala

Lena Ilic Mattsson

Frågor som ligger mig varmt om hjärtat är ledarskap, medarbetarskap och affärsutveckling. Tidigare har jag varit VD på ett näringslivskontor, arbetat femton år som HR-chef, åkt många mil utför och drivit eget. När jag träffar företagare brukar jag bl.a. uppmana till omvärldsbevakning, nyfikenhet och att hitta en balans i tillvaron för en hållbar tillväxt. Jag anser att utveckling av företaget och dess ledarskap är starkt kopplat till den personliga utvecklingen. Utmana dig själv genom att ställa frågor som: vad vill jag uppnå på längre sikt, varför finns mitt företag och är det här något jag brinner för? Det kommer leda dig och företaget framåt!

 

Bild på Mats Jacobsson, rådgivare Almi GävleDala
Mats Jacobsson, rådgivare Almi GävleDala

Mats Jacobsson

Träningsintresserad ekonom med bred kompetens inom ekonomistyrning, personal och företagande. Innan Almi har jag bland annat arbetat på ett av nordens ledande detaljhandelsföretag och drivit eget. Erfarenheter som jag nu använder i kunskapsutbytet med företagare. Ett tips som jag brukar ge företagare är att välja ut några nyckeltal som till exempel försäljning, varukostnad och personalkostnad. Sätt sedan mål för respektive och följ upp löpande.

Bild på Eva Sarlind, rådgivare Almi GävleDala
Eva Sarlind, rådgivare Almi GävleDala

Eva Sarlind

Med ett stort intresse för hästar, hållbarhet och finansiering. Efter 26 år på bank inom olika roller, bland annat kreditanalytiker, hade jag en önskan om att arbeta närmare kunden och bidra med kunskap till mindre företag. Almi har jag stött på i flera sammanhang, men det är nu jag fått en ökad förståelse för vår roll och hur vi bidrar till hållbar tillväxt hos företag. Mitt råd till företagare som vill utveckla sin verksamhet är att ha ett nätverk runt sig som man kan ha ett erfarenhetsutbyte med. Det kan till exempel vara en mentor eller rådgivare som har erfarenheter av branschen eller företagande generellt.

Bild på David Nordlund, rådigvare Almi GävleDala
David Nordlund, rådigvare Almi GävleDala

David Nordlund

Någonting som jag lärt mig genom min roll på Almi är att det finns guldkorn, entreprenörer överallt. I små byar eller större städer runt oss finns det personer som har många bra affärsidéer och kreativa lösningar. Det gäller att hitta dem, likt guldvaskning och sedan bistå med kunskap för att få dem att växa och skapa ett rikt näringsliv. Jag har tidigare, bland annat arbetat inom hotell- och försäkringsbranschen där jag haft olika roller som plats- och försäljningschef, regionchef samt utbildat säljare i 13 år. Oavsett roll vet jag vikten av att sätta upp mål för verksamheten. Om du har en tydlig målbild och handlingsplan kommer du automatiskt arbeta mer strukturerat och företaget kommer utvecklas.

Bild på Peter Berggren, rådgivare Almi GävleDala
Peter Berggren, rådgivare Almi GävleDala

Peter Berggren

Att kombinera hållbarhet och affärsutveckling skapar förutsättningar för en ljus framtid med långsiktigt lönsamma och eftertraktade företag, vilket alltid intresserat mig. Min bakgrund med studier, konsultverksamhet och jobb har varit inriktat på detta. På Almi utvecklas jag varje dag i arbetet med kunder och kollegor. Jag brinner för mitt jobb och att dela med mig av mina erfarenheter och engagemang. Tips till företagare som vill utvecklas och växa är att ta sig tid att förstå möjligheterna med hållbarhetsarbete. Det kan utveckla företagets affärer, locka kompetens och vara kostnadsbesparande.

Fortsättning följer..