Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
19 december 2019

BMJ Betong på första plats i Almis Tillväxtliga

Det företag som under ett år växt mest vinner Almis tillväxtliga. BMJ Betong som bland annat jobbar med betonghåltagning, vajersågning och rivning toppar årets lista med en tillväxt på hela 224 procent.

På knappt tre år har trion i BMJ, Patrik "Biffen" Svensson, Magnus Nyman, och Jesper Johansson, etablerat sig i byggbranschen. Stora investeringar i Värmland inom bland annat BillerudKorsnäs har gett företaget en flygande start. Siffrorna talar sitt tydliga språk. Första året omsatte de nyblivna företagarna 2,4 miljoner. Senaste året landade omsättningen på 47,9 miljoner. Hårt arbete och en kärna av mycket kunniga medarbetare har gett resultat.

Vi har fått en bättre start än vi någonsin kunde tro och prognosen för 2020 ser mycket bra ut.
Magnus Nyman, vd och en av delägarna i BMJ Betong

Almi Värmland startade Tillväxtligan 2002 och vill på olika sätt att lyfta fram företagare i Värmland som vill växa och utvecklas.

 

- Genom Tillväxtligan sätter vi fokus på företag som växer, men som också lyckas göra det med bibehållen lönsamhet. Många företagare är vardagshjältar vi vill visa att vi ser vilket bra jobb de gör, säger Peter Christenson, ansvarig för Tillväxtligan på Almi Värmland.

 

På andra plats detta år finns Arvika-Eda taxitransporter och på tredje plats hamnar Wraptech, som sysslar med teknisk utrustning för dagligvaruhandeln. Att hamna på tio-i-topplistan innebär att företagen får diplom som bevis för sina prestationer och dessutom möjlighet att träffa övriga högpresterande företagare.

 

- Det är många duktiga företagare som ligger på listan och det är superkul att få lyfta fram dem på det här sättet, säger Anna Lundmark Lundbergh, vd Almi Värmland.

Almis Tillväxtliga 2019

Fakta om Tillväxtligan

Värmland tog initiativ till Tillväxtligan 2002. Fakta kommer från UC. Jämförelsen görs mellan två bokslut.

 

Företagen i Tillväxtligan ska uppfylla följande kriterier:

 

  • Omsättningsökning
  • Företaget ska ha 5 till 249 anställda, omsätta 5 till 500 miljoner, ha ett rörelseresultat som överstiger 100 000 kr och sunda finanser.
  • Tillväxten ska till största delen skett organiskt. 
    Högst procentuell omsättningsökning hamnar på första plats.