Almi som arbetsplats

Vi vill se fler växande och framgångsrika företag i Sverige

På Almi är vi cirka 500 medarbetare som finns på ett fyrtiotal orter över hela landet. Vi har alla ett starkt gemensamt intresse – vi vill se fler växande och framgångsrika företag i Sverige.

Hos oss får du möjlighet att arbeta med företagande och drivna entreprenörer. Det kan gälla såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag som satsar på tillväxt och expansion. Du arbetar i en dynamisk miljö, med stora möjligheter till nätverkande och utveckling.

För att trivas hos oss bör du stimuleras av arbeta för andra människors framgång och näringslivets tillväxt. Vi söker medarbetare som är utåtriktade, tänker affärsmässigt och har ett stort engagemang för företagande.

Ett uppdrag som påverkar

Inom Almi samlas vi som har viljan och förmågan att hjälpa fler företag att växa hållbart. Med ett unikt uppdrag får vi utrymmet att sätta företagarna främst. Med värdefull kompetens engagerar vi oss i affärer och affärsbeslut som gör stor skillnad för individer och nytta för hela Sveriges näringsliv. Tillsammans ger vi fler företag chansen. Tillsammans ger vi fler företagare en bättre möjlighet att lyckas.

Ett jobb som engagerar

Inom Almi ger vi vårt allt för att nå resultat och breddar vårt kunnande hela tiden. I mötet med företagarna använder vi oss av människokännedom, gedigen erfarenhet och akademisk expertis. I en omväxlande vardag byggs våra kunskaper hela tiden på och vi utvecklas inom nya områden. Tillsammans hjälper vi kunder och kollegor framåt. Tillsammans tar vi ansvar för att leverera ett gott resultat.

En arbetsplats som inspirerar

Inom Almi är vi nyfikna på framtiden och vi vill driva förändring. Vi gillar att låta en mångfald av perspektiv mötas och vet att våra olika infallsvinklar är en styrka. Vi ser att friheten i hur vi lägger upp vårt arbete ger oss en bättre tillvaro där flexibilitet och ansvar går hand i hand. Tillsammans formar vi en hållbar arbetsplats. Tillsammans ser vi till att göra framtiden bättre.

Om Karriärföretag certifiering

De 100 arbetsgivarna i Sverige som årligen utses vara attraktivast att göra karriär på för studenter och yrkesverksamma. Syftet med Karriärföretagen är att förenkla för Sveriges studenter och young professionals att hitta sin nästa arbetsgivare och belöna ett framgångsrikt Employer Branding arbete. 

Samtliga företag och organisationer i Sverige har möjlighet att bli ett Karriärföretag. Initialt krävs dock att man lever upp till Karriärföretagens Grundkriterier.

Därefter måste organisationerna passera genom en urvalsprocess där de granskas av en expertpanel för att säkerställa att arbetsgivaren bedriver ett högkvalitativt attraktionsarbete samt att de uppfyller ett antal krav för att kunna kallas en attraktiv arbetsgivare för unga talanger. Bland de som passerat genom Urvalsprocessen utser slutligen en jury de 100 främsta arbetsgivarna som kommer med på listan över årets Karriärföretag.

Karriärföretagen 2024 logo

Motivering:

Almi är en attraktiv arbetsgivare på grund av sitt uppdrag att stödja entreprenörskap och småföretag. Med en tydlig inriktning på att hjälpa företag att växa och utvecklas har Almi en betydande roll i att främja ekonomisk tillväxt och innovation. Genom att erbjuda möjligheter för sina medarbetare att vara en del av denna positiva samhällsförändring och samtidigt utveckla sina egna färdigheter och karriärer, blir Almi en idealisk arbetsplats för dem som delar deras passion för att stödja företagande och entreprenörskap.

Så kan Almi hjälpa dig

Vi ger näring till Sverige genom att erbjuda finansiering i form av lån och riskkapital samt stöd och vägledning inom affärsutveckling till små och medelstora företag.

Lån
Jag vill
Finansiera företaget med lån från Almi
Riskkapital
Jag vill
Ta in riskkapital som nytt ägarkapital
Affärsutveckling
Jag vill
Utveckla mitt företag och göra det redo för framtiden