Habbie. Grundare, från vänster: 
Martin Larsson 
Jan-Eric Persson 
Hans Paulsson 
Tobias Norén Hallin

Almi Invest investerar i Habbie HealthTech

Pressmeddelande

Publicerat:

05 juni 2024, 05:30

Pressmeddelande

Karlstadbaserade Habbie HealthTech AB fortsätter sin tillväxtresa och stärker sin kassa med ett tillskott på 7 miljoner kronor. Bolaget grundades 2022 och utvecklar och säljer den digitala tjänsten Habbie för rehabilitering, habilitering och förebyggande träning. Tjänsten är utvecklad med utgångspunkt i enkelhet och användarvänlighet med fokus på äldre människor som behöver träna hemma eller på boenden, men den fungerar även väl för andra målgrupper.

- Vi har följt Habbies utveckling under ett par år där vi sett att bolaget lyckats ta en konkret problemställning och lösa det med en innovativ tjänst som är mycket uppskattad hos kund och användare. Vi är imponerade av teamet bakom Habbie som visat en stark uthållighet och vilja att ta sig framåt”, säger Henrik Larsson, Investment Manager Almi Invest.

- Habbie är ett bolag med en innovativ digital lösning som inte bara har potential för att slå igenom affärsmässigt utan även en tjänst som hjälper till att minska krämporna som uppstår med en alltmer åldrande befolkning som i sig är ett växande samhällsproblem, säger Sture Bergman VD NWT Invest.

Investeringarna markerar en ny milstolpe för Habbie och kommer att användas för att stärka och utveckla bolagets erbjudanden och marknadsbearbetning ytterligare. Habbie fortsätter att utveckla hälsovårdssektorn genom att erbjuda enkel tillgång till rehabilitering och träning som faktiskt blir av. Under det senaste året har en rad nya kunder tillkommit, både i Sverige och utomlands. Dessa investeringar bekräftar inte bara Habbies potential och värde utan ger också den kapitalinjektion som behövs för att expandera verksamheten.