FLOX

FLOX Robotics tar in kapital från Almi Invest

Pressmeddelande

Publicerat:

19 juni 2024, 05:30

Pressmeddelande

Almi Invest investerar i FLOX Robotics AB, ett innovativt företag som banar väg för att förbättra samexistensen mellan människor och vilda djur. Investeringen kommer att användas för att stödja bolaget i dess fortsatta produktutveckling, sälj och expansion av verksamheten till fler marknader.

FLOX Robotics, med sitt mantra ”helping humans and wildlife coexist”, introducerar autonom teknologi som kombinerar maskininlärning, robotik, generativ AI och forskning om vilda djurs beteenden för att adressera konflikter mellan människor och vilda djur på platser där djurens närvaro kan vara skadlig eller störande.

- Vi är väldigt taggade på att komma vidare i den fortsatta expansionen. Vi har fått särskilt stort intresse från flygplatser både i Sverige och USA där vår lösning visat sig vara ett mycket smidigt sätt att hålla fåglar borta vid start och landning, men även från tågoperatörer som har stora problem med viltolyckor på spåren, liksom jordbrukare som får hela skördar förstörda av fåglar och vildsvin, säger Sára Nožková, VD för FLOX Robotics. 

- Vi är imponerande av teamet som på ett så tidigt stadium sätter den ena affären efter den andra, i ett flertal vertikaler och redan på marknader utanför Norden. Det visar tydligt den stora kundnyttan och att behovet är globalt. Vi ser fram emot att jobba tillsammans med FLOX Robotics i den fortsatta expansionen, säger Anna Söderholm, Investment Manager vid Almi Invest.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Sara Nozkova, VD, FLOX Robotics AB,
+46 735 40 27 78, sara@floxrobotics.com

Anna Söderholm, Investment Manager, Almi Invest Stockholm AB,
+46 709 85 24 84,  anna.soderholm@almiinvest.se