"Nästa steg" – etta på listan

– i kategorin "Entreprenör" på Apple Podcasts

Publicerat:

18 apr. 2024, 06:41

Nyhet

Nästa steg är Sveriges populäraste podd för entreprenörer och redan efter det första avsnittet av Säsong 6 toppar podden åter listan i kategorin "Entreprenör" på Apple Podcasts som är den största poddplattformen i Sverige! Lyssna du också så förstår du varför. 

Almi är stolt sponsor sedan starten för fem år sedan, och i varje avsnitt delar våra kunniga kollegor med sig av sin kunskap och ger värdefulla tips och råd till företagare. 

Att driva företag känns sällan så enkelt som det låter som när framgångsrika entreprenörer pratar om det i media. I “Nästa steg” får du höra hur vanliga företagare från hela landet hanterat likviditetskriser, undvikit att anställa knäppisar, lärt sig skriva vinnande offerter, sett till att inte bränna ut sig, gjort stora satsningar utan att kompromissa på lönsamheten, lärt sig att ta bättre betalt och en massa andra saker. 

Oavsett vad du funderar på som nästa steg för ditt företag så är sannolikheten stor att det redan finns ett avsnitt av "Nästa steg" om det. Lyssna på podden för att få konkreta råd och lära dig av andras misstag - innan du börjar.

I “Nästa steg” hör du

  • Ärliga och inspirerande berättelser från företagare som har gjort verklighet av sina drömmar, men som inte förskönar hur svårt det var.
  • Konkreta tips och råd från Almis rådgivare som du kan använda direkt i din egen verksamhet.
  • Insikter och perspektiv från verkligheten som du inte hittar någon annanstans.

I “Nästa steg” får du lyssna på vanliga vettiga företagare över hela Sverige som redan tagit steget du funderar på.  

Du hittar alla avsnitt här.

Topplista Apple Podcasts vecka 16 2024, där podcasten Nästa steg ligger på första plats.
Topplista Apple Podcasts vecka 16 2024
Mobil lutad mot vägg, med Nästa steg i spelaren.

Podden där riktiga företagare ger vettiga råd utifrån sina egna erfarenheter

Nästa steg är en podd om hur det känns att leda ett företag som är på väg att ta nästa steg, med lärdomar och råd från företagare som redan tagit klivet du funderar på.

I varje avsnitt träffar programledaren Per Grankvist ett eller två företag som haft liknande utmaningar och som delar med sig av sin erfarenhet utifrån avsnittets ämne. Tyngdpunkten ligger alltid på vad de lärt sig, inte vilken slags verksamhet de har.

Dessutom medverkar en expert från oss på Almi i varje avsnitt som ger råd kring hur du ska tänka i den fråga varje avsnitt handlar om.

Prenumerera på Nästa steg så du inte missar några avsnitt! 

Du finner den på Spotify, Apple Podcaster och i alla andra appar där poddar finns.

Per Grankvist

En sak jag lärt mig är att när man växer snabbt så hamnar man i en slags skitzofrent läge, där man när någon svarar hur det går svarar “kanon!” men samtidigt känner att alltihop kan gå sönder precis närsomhelst.

 

Företagandet jag är intresserad av handlar inte om i idéerna i sig utan om hur man förverkligar dem, om att alltid tänka på nästa steg, att prova nytt och ta ett steg i taget, om att lyckas och misslyckas, om att plocka fram datorn på helgen medan ungarna kollar film för att man måste fixa en grej ingen annan kan lösa, men också om lyckan att se när saker funkar utan att man själv är närvarande.

 

Podden heter Nästa steg och i varje avsnitt träffar jag företagare som redan tagit det där steget som du funderar på, de som ligger ett steg före. Och om du prenumererar nu, så kommer du inte missa chansen att lära dig av dem.

Per Grankvist, grundare av Vad Vi Vet och programledare för Nästa steg.