Succé för Gotlands satsning 92 socknar

Publicerat:

20 okt. 2023, 12:34

Nyhet

Tusen tack för att vi fått besöka era företag! Nu har vi rott turnén 92 socknar i hamn. Under loppet av ett halvår har vi besökt omkring 140 företag på den gotländska landsbygden.

I början av året pratade vi på Almi Gotland om att vi vill lära känna er, de gotländska företagarna, bättre och på så sätt ta reda på vad ni har för utmaningar och möjligheter, nu och framöver.

Där och då föddes idén om 92 socknar. Vi bestämde att innan året är slut ska vi ha besökt företagare i alla socknar på Gotland. Den 26 april sjösattes turnén och vi var i eld och lågor över hur inspirerande, berikande och framförallt otroligt roligt det var. Vissa av er hade vi bokat in besök hos, andra knackade vi på hos spontant. Oavsett tillvägagångssätt välkomnade ni alltid oss med stor gästfrihet.

Att få träffa er och se era verksamheter, lyssna på era behov och utmaningar när ni står rakt upp och ned i er värld, med morotsblasten runt fötterna, har varit så värdefullt.

Anna Skoggren, rådgivare

Hade vi bara tur första gången, eller skulle det visa sig att 92 socknar skulle bli en riktig succé? Med facit i hand vet vi att det blev det. För den 18 oktober kunde vi ro turnén i hamn genom att besöka den 92:a socknen på Gotland. Under de fyra tillfällena har vi besökt omkring 140 företag som håller till i socknarna runtom vår ö – från Fårö i norr till Sundre i söder.

– Det här har varit ett otroligt uppskattat, både av personal och företagare. Vi har fått många hejarrop och ökat vår synlighet, vilket är väldigt värdefullt, säger Almi Gotlands vd, Henrik Munkhammar.

Vissa av er har vi knackat på hos när ni varit mitt i språnget med morgonkaffet i handen. Andra har vi hittat med händerna djupt nere i myllan, eller liggandes under en bil med pannan i djupa veck. Varje gång har ni tagit emot oss med öppna armar. För det är vi er evigt tacksamma.