Hej Tobias Torége!

Publicerat:

27 okt. 2023, 08:00

Nyhet

Vem är du och vad kommer du att arbeta med hos oss?

Tobias Torége heter jag och kommer främst att arbeta med vår tjänst ”Ekonomi & lönsamhet” där vi kan hjälpa företag att få bättre inblick i deras resultat -och balansräkning men också kassaflödet. Från detta kan mycket information tas fram och jämföras med en eller flera konkurrenter och/eller en specifik bransch som helhet. Samtidigt kan vi simulera framtida scenarios vilket kan vara en del av beslutsunderlag för framtiden. Allt detta sker i en webapplikation där informationen presenteras i tydliga och färglada grafer.

Utöver det kommer jag även arbeta en del med vår kreditsida och träffa företag som har ett finansieringsbehov.

Vad gillar du mest med ditt uppdrag?

Att få träffa många företag och hjälpa dem att få en bättre förståelse för företagets ekonomi. Förhoppningsvis kan en klarare bild ge en ökad trygghet i företagandet och även bra grund för den fortsatta resan framåt.  

Jag ser fram emot att få träffa många företag och hjälpa dem att få en bättre förståelse för företagets ekonomi. Förhoppningsvis kan vi på Almi ge en klarare bild och ge en ökad trygghet i företagandet och även bra grund för den fortsatta resan framåt.

Tobias Torége, rådgivare på Almi Mälardalens kontor i Örebro

Vilka erfarenheter tar du med dig från tidigare arbeten?

Mötet med människor och att lyssna in vad behoven är och utifrån det arbeta vidare.

Hur ser du på Almis roll i samhället och i näringslivet?

Den är viktig. Almi förser marknaden med riskvillig finansiering och kan stötta företag där andra finansiella aktörer inte kan eller vill göra det fullt ut. Samtidigt finns det mycket kompetens inom vår affärsutvecklingssida där vi kan hjälpa företag ur ett strategiskt perspektiv. Som företag kan man kombinera dessa två områden vilket kan ge ett bra avstamp i tillväxtresan.

Något motto i livet?

Se saker från den positiva sidan!