Internationalisering

Rådgivning om import/export och förmedling av internationella kontakter

Internationalisering

Letar du efter nya affärsmöjligheter och samarbetspartners utanför Sverige? Vill du öka ditt företags konkurrenskraft på internationella marknader? Enterprise Europe Network (EEN) hjälper ditt företag att växa globalt.

Vi är ett europeiskt affärsnätverk med över 3000 rådgivare i 60 länder som finns till för att stödja små och medelstora företag att nå nya marknader och förbättra sin innovations- och omställningsförmåga. EEN finansieras av Tillväxtverket och Europeiska Kommissionen. Genom personlig och kostnadsfri rådgivning, samt tillgång till våra internationella kontakter, kan vi snabba på dina affärer och hjälpa dig att navigera utmaningar inom digitalisering, innovation, internationalisering och hållbarhet - allt som behövs för att konkurrera på en internationell marknad. Vårt mål är att hjälpa ditt företag att växa hållbart och konkurrenskraftigt på en global marknad.

Enterprise Europe Network erbjuder följande tjänster som är ett kostnadsfritt erbjudande för små och medelstora företag med tillväxtambitioner:

Företagsanpassad rådgivning

Vi erbjuder dig en personlig rådgivare som ger dig rätt stöd från start till mål för att ditt företag ska växa på nya marknader. Varje resa är unik och därför utgår vi hela tiden från just ditt företags behov. Med stor förståelse för ditt företags affärer kan vi coacha och ge dig rådgivning inom olika områden så som internationell strategi, hållbarhet, digitalisering, finansiering och kan hjälpa dig hitta rätt affärskontakter. Vi inleder alltid med att kartlägga ditt företags nuläge. Därefter tar vi fram en målbild och en handlingsplan för er satsning. Vi är med er under hela resan för att stötta och ge er den bästa anpassade strategin för just ert behov.

Hitta internationella affärskontakter

Genom oss har du möjlighet att matchas med affärskontakter, både för din import och export. Vi har kollegor i över 60 länder och kan på olika sätt hjälpa dig hitta din framtida affärspartner såsom exempelvis distributörer, agenter och leverantörer.

Olika sätt att hitta en samarbetspartner via EEN:

 • Ett av våra verktyg, EEN-match, kan du använda redan nu på egen hand. Det är en databas med över 15 000 samarbetsförfrågningar där du kan söka bolag eller akademiska partners för att tillverka, distribuera, utveckla och leverera dina produkter, idéer och tjänster. Sök i EEN Match baserat på dina kriterier. Visa ditt intresse för en specifik profil genom att berätta för oss om ditt företag. Vi sätter er sedan i kontakt med den potentiella samarbetspartnern.
  Hitta din framtida affärspartner i EEN match. 
 • EEN anordnar ofta kostnadsfri B2B matchmaking i anknytning till olika mässor. Besök vårt kalendarium för att se och anmäla dig till planerade matchmaking evenemang inom olika branscher och länder.
  Delta i aktuella matchmaking-events.
 • Vi kan också hjälpa dig genom en skräddarsydd partnersökning som är baserad på ditt företags behov. Detta innebär att vi se över vad ditt företag har att erbjuda och vilken typ av samarbetspartner ni söker efter. Er förfrågan kommuniceras till EEN kollegor på utvalda marknader i syfte att hitta en samarbetspartner som motsvarar era förväntningar. Kontakta oss för mer information.

Vill du kontakta oss så mejla gärna till en av våra rådgivare:

 

dajana.kazazic@almi.se

amjad.abohamad@almi.se

joanna.berlin@almi.se

emma.brentegani@almi.se

Innovationstjänster

Våra innovationstjänster riktar sig till små och medelstora företag med tillväxtambition och som har vilja att stärka sin innovationsförmåga Tillsammans ser vi till att ditt företag får en bättre förståelse för var ni befinner er och stöttar er i hur ni kontinuerligt ska kunna generera, utveckla och lansera nya tjänster, processer och produkter för att möta framtidens utmaningar. Vi hjälper er att göra en nulägesanalys och tillsammans identifierar vi områden där ni önskar bli starkare.

Det kan passa er som:​

 • Är nystartade eller har en ny produkt/tjänst och behöver förstå möjligheten för kommersialisering.​
 • Är etablerade men har stannat av i omsättning och lönsamhet och behöver tänka nytt.​
 • Har vuxit snabbt och mycket på kort tid.​
 • Vill öka er självkännedom och aktivt driva utveckling inom er verksamhet.​
 • Vill få bättre grepp om ert nuvarande innovationsarbete och hur det kan förbättras. ​
 • Befinner er i branscher som förändrats snabbt eller genomgår stora förändringar.

Kontakta oss idag så kan vi tillsammans lägga upp en plan för att ta ditt företag till nästa nivå.

#eencanhelp

Läs mer:

Enterprise Europe Network i Sverige
Enterprise Europe Network i världen