Almi Värmland finalist i Svenska Jämställdhetspriset 2024

Publicerat:

12 jan. 2024, 10:46

Nyhet

Almi Värmland har gått vidare till final i Svenska Jämställdhetspriset. Det är en nationell utmärkelse som varje år delas ut till en aktör som aktivt bidragit till ett mer jämställt samhälle. Syftet med priset är att hylla och sprida goda exempel. Av över 70 nominerade är Almi Värmland en av de fem som gått vidare till den sista omgången då vinnaren utses. 

Motiveringen för Almi Värmland lyder:
Almi Värmland arbetar för att skapa strukturell förändring i näringslivet där makten, inflytandet och pengarna är långt ifrån jämställt fördelade. Bolaget har gjort jämställdhet till en självklar del av sin kärnverksamhet, till exempel i kundmöten, rapporter, mediaframträdanden, seminarier och internationella sammanhang. Almi Värmland visar hur jämställdhet ger konkurrensfördelar och ökad lönsamhet för såväl enskilda företag som näringslivet i stort.

- För oss på Almi är jämställdhet en viktig fråga som bidrar till tillväxt, ökad attraktions- och innovationskraft i näringslivet. Vi tycker själva att vi gör ett viktigt jobb som gör skillnad. Så roligt att bli uppmärksammade för detta, säger Anna Lundmark-Lundbergh, vd Almi Värmland.

Vinnaren av Svenska Jämställdhetspriset koras vid middagen på Forum Jämställdhets första dag, den 7 februari 2024. Priskommittén för Svenska Jämställdhetspriset 2024 består av följande personer:

Anna Serner, f.d. vd, Svenska Filminstitutet
Annie Lööf, f.d. partiledare, Centerpartiet
Hoshi Kafashi, grundare, Shanazi Hjältar och Hjältinnor
Lars Lööw, vik. generaldirektör, Arbetsförmedlingen
Palle Lundberg, vd, Sveriges Kommuner och Regioner
Shahab Ahmadian, ordförande, MÄN
Siduri Poli, entreprenör, styrelseledamot och investerare
Susannah Sjöberg, ordförande, Sveriges Kvinnoorganisationer

Läs mer om finalisterna och Svenska Jämställdhetspriset här>>