Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Ta steget tillsammans med Almi
Vi finns här för dig i både med- och motvind

Ta steget tillsammans med Almi

80 000 lånekunder, 600 portföljbolag, 300 000 insatser inom affärsutveckling. I över 25 år har Almi investerat i framtida tillväxt, och vi samarbetar och coachar små och medelstora företag i Sverige så att de kan växa och utvecklas hållbart.

Vi finns här i goda tider, men det är i tider av oro som vår roll blir än viktigare. I den tuffa situation som många små och medelstora företag befinner sig i just nu på grund av corona är Almi den partner du kan vända dig till för att överbrygga krisen. Utöver Almis Brygglån kan vi även tillsammans simulera de negativa effekter som krisen haft på ditt företag men även titta på hur du tar dig från kris till en hållbar framtid när krisen är över.

Vad gör Almi?

Vi på Almi har länge arbetat nära tillväxtföretag. Det har gett oss en unik erfarenhet av de utmaningar som tillväxtföretagande innebär. Det har också lärt oss en hel del om vad som behövs för att lyckas.

Finansiering

Almi erbjuder en mängd olika lån anpassade efter vilket behov ditt företag har. Tillsammans med en rådgivare kommer ni fram till vilket lån och hur stort belopp du behöver. Vi förmedlar även utvecklingsmedel (samlingsnamn för offentliga bidrag) från både nationella och regionala aktörer. Dessa kan skilja sig åt beroende på vilken region du bor och verkar i. 

Affärsutveckling

Att driva företag handlar inte enbart om pengar utan det är en mängd olika faktorer som påverkar ditt företags resultat. Till exempel: Hur ser din lagerhållning ut? Vilka interna processer kan effektiviseras? Har du frågat dina kunder om deras verkliga behov? För att stötta dig i ditt utvecklingsarbete har vi en mängd beprövade verktyg och arbetsmetoder, det kan ske individuellt eller i grupp tillsammans med andra i samma situation. Almis affärsutveckling passar alla oavsett vilken fas ditt företag befinner sig i.

 

Att vara företagare kan ibland kännas ensamt, därför har Almi även ett mentorprogram där vi kopplar ihop dig med en erfaren mentor som kan vara ditt stöd och bollplank.

Riskkapital

Är du en startup och behöver riskkapital finns vårt dotterbolag Almi Invest. Deras roll som offentligt branschoberoende riskkapitalbolag är att vara en brygga till privat kapital och bidra till en fungerande riskkapitalmarknad i hela landet.

Hos oss är goda råd inte dyra

Vi har lång och gedigen erfarenhet, och många av oss har själva drivit företag och vet vilka utmaningar som en företagare kan ställas inför. Den kunskapen vill vi dela med oss av: i våra möten med dig, i workshops, webinars och seminarier, i våra sociala medier och här på almi.se. Allt givetvis helt kostnadsfritt.

 

Ett axplock av det du hittar här på almi.se

 

Vi har 94 % nöjda kunder

Våra kunder finns över hela landet, i alla branscher och oavsett om de tagit del av vår affärsutveckling eller har ett lån hos oss så är de väldigt nöjda. Vi följer upp och mäter kundnöjdheten varje månad, och hela 94% säger att de är nöjda eller mycket nöjda med Almi, och 68% kan tänka sig att rekommendera oss till någon annan. 

 

Almis verksamhet leder till en högre omsättning, högre överlevnad och att fler anställs i de företag som tar del av Almis tjänster

Vill du ta nästa steg tillsammans med oss? 

Kontakta oss på Almi genom att antingen fylla i vår Intresseanmälan, eller ring oss på 0771-55 85 00 alternativt fyll i kontaktformuläret längst ner på sidan.

Vilka är Almi?

Almi är ett statligt bolag, men våra 16 dotterbolag ägs delvis även av regionerna. Vi har över 40 kontor över hela landet. Almi har även en nära relation till andra aktörer och kan guida dig som företagare till att hitta vad som är rätt för just ditt företags behov. Vi har inga egna vinstintressen så du kan vara säker på att vi alltid har ditt företags bästa som högsta prioritet.

Visste du att ...

Namnet Almi är inte en förkortning, utan ett påhittat ord som kan härledas till det latinska ordet Almus som betyder växande, närande, fruktbar.