Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Exportcenter Väst

Din väg ut i världen

Exporterande och importerande företag har stor betydelse för Sverige. Bruttovärdet av Sveriges handel har ökat snabbt sedan 1970-talet och är idag ca 90 procent av BNP. Det finns ett samband mellan Sveriges ökade handel och välståndsökningen. 

En fjärdedel av Sveriges totala export kommer från Västsverige och Halland. 

 

− Västra Götalandsregionen levererar utan konkurrens det absolut största varuexportvärdet bland Sveriges regioner, säger Åsa Tegelberg, projektledare för Exportcenter Väst, ett regionalt samarbete för att stödja de västsvenska företagens internationalisering.

 

− Exportcenter Väst vill göra det lätt för ditt företag att göra internationella affärer. Vi fungerar som en väg in till flera aktörer där du kan få tillgång till kunskap, expertis och nätverk på nya marknader.

 

 

Öka din exportkompetens

Hitta det kompetenspaket som passar just dig.

 

Exportprogrammet

Vill du djupdyka och göra en riktigt seriös satsning?

Exportprogrammet riktar sig till små och medelstora företag som exporterar idag och vill ta nästa steg i sin internationella expansion.

 

Deltagarna får möjlighet att nätverka med andra företag med liknande utmaningar, öka kompetens inom aktuellla områden och få individuellt stöd från experter inom internationalisering.

 

Exportprogrammet löper under nio månader.

 

Till intresseanmälan

 

Exportredo

Är du på väg att lansera ditt erbjudande internationellt? Testa dina planer och lär dig mer innan du tar steget.

 

Du som driver ett mindre eller medelstort företag får tillgång till exportproffs hos Almi Väst och Business Sweden. Vi inspirerar i grupp och coachar dig individuellt.

 

Exportredo pågår under ca 4 månader. 

 

Hitta kommande tillfällen

 

Exportboost

Exportboost är ett snabbt och effektivt format som ger dig som företagare tillgång till samtliga experter vid ett tillfälle. Under 45 minuter deltar du i ett digitalt möte och allt ljus är på dig, ditt företag och din exportutmaning. Ett slags "Exportstöds-draknäste".

 

Hitta kommande tillfällen

Jag vill, men vågar jag?

Det är lätt att känna tvekan inför en internationell satsning med tanke på att oron i världen växer samtidigt som regelverket kring internationell handel skärps. Kanske borde jag helt enkelt avstå att expandera min affär internationellt?

 

− Då har man dragit fel slutsats, säger Åsa Tegelberg. I just det komplexa finns möjligheterna! Trots oro, krig och meningsskiljaktigheter så ökar den globala handeln.

 

I oroliga tider behöver man dock vara ännu mer påläst och medveten för att lyckas med sin exportsatsning.

Jag vill testa, vad ska jag börja med?

Exportcenter Väst guidar dig i olika faser under resan. Fundera på vilka marknader du kan ha störst chans att lyckas på. Det kan vara klokat att börja på marknader som ligger geografiskt när. Testa där innan du tar det stora klivet.

 

− Tänk efter, börja arbeta med en plan, så att du inte hugger på allt som kommer i din väg och börja i liten skala, råder Åsa Tegelberg.

Guidar företag internationellt

 

Exportcenter Väst består av tio av Sveriges främsta exportfrämjande organisationer, som samverkar regionalt för att underlätta för dig som exportör och importör.

 

Exportcenter Väst erbjuder dig fyra kompetensområden:

Ny nationell exportstrategi

Just nu jobbar den svenska regeringen med att uppdatera Sveriges handels- och investeringsstrategi. Den nya strategin ska tas fram före nästa budget och ska bland annat fokusera på att Sveriges export ökar och att den internationella konkurrenskraften stärks.

 

Exportcenter Västs arbete styrs av exportstrategin, där hållbarhet kommer att vara en hygienfaktor.

 

Handel som bistånd förväntas blir ett nytt område. Här är Ukraina en potentiell stor marknad för svenska företag.

Vill du prata med en rådgivare?

Kontakta oss gärna med dina frågor om export och import.
*
*
*
*
?