Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Finansiera företaget
- när du ska bygga nytt företag eller finansiera en tillväxtsatsning

Inget kan växa utan näring, och kapital är företagets näring. När du utvecklar ett nytt eller befintligt företag kan det behövas ett tillskott för att finansiera företagets utveckling och tillväxt.

Det finns lika många anledningar och behov till att ta in extern finansiering som det finns företag.

Det kan till exempel handla om:

 • När du står inför en hållbar omställning
  Att investera i hållbarhet kan verka dyrt. Men faktum är att ett konkret hållbarhetsarbete driver lönsamhet och gör att du är relevant även i framtiden.
 • När banken inte kan ta hela risken
  Ibland kan inte banken ta hela risken utan ser gärna att du har med dig en medfinansiär. Det är därför vi finns. Tillsammans med dig och banken kan vi dela risken och du får den finansiering som behövs.
 • När din nya idé ska testas
  Alla som har en ny idé, tjänst eller produkt bör testa detta mot den tänkta målgruppen för att säkerställa att det är ett verkligt behov för din kund. 
 • När du vill satsa dig ur svåra tider
  I osäkra tider kan det faktiskt vara helt rätt att våga satsa. En satsning du gör idag kan visa sig vara mycket lönsam i framtiden.
 • När du vill köpa ett företag
  Oavsett om du ska ta över familjeföretaget eller köpa ett företag kan extern finansiering vara ett måste för att få affären i hamn.
 • När du växer för fort
  Ibland kan efterfrågan på produkterna vara så stor att du inte hinner med. Kanske behöver du anställa fler eller utöka ditt lager. I många fall handlar det om att du behöver mer likviditet, alltså kapital till rörelsen.
 • När du vill ta in nytt ägarkapital
  Ibland passar inte vanliga krediter som finansiering. Om du är nystartad, har en unik och skalbar idé, men inte har möjlighet att få lån passar det ofta bättre att byta aktier mot kapital. De nya ägarna tillför även kompetens och nätverk i ett skede när du bäst behöver det.

Vi har flera olika finansieringsmöjligheter och tillsammans med dig hittar vi den som passar ditt företag bäst.

Din framgång är vår vinst

Almi är ett statligt bolag utan egna vinstintressen och vårt enda fokus är att det ska gå bra för dig och Sveriges små och medelstora företag.

 

Med lån, riskkapital och affärsutveckling kan vi stötta dig som företagare och hjälpa dig att ta nästa steg i ditt företagande. 

Allt börjar med ett första möte där vi tillsammans tittar på ditt företags behov och vilka utmaningar ni står inför just nu och såklart vad som är ditt nästa steg.

 

Det första steget är alltid det största – så kontakta oss för ett första samtal.

Vem kan ta del av Almis finansierings-tjänster?

Almi erbjuder finansiering i form av lån, riskkapital och verifieringsmedel till små och medelstora företag.

 

Företaget måste ha sitt säte i Sverige.

 

Vi ger inte lån till privatpersoner eller ideella föreningar.

Har du en stund över för att prata om ditt företags situation?

Har du ett registrerat bolag eller enskild firma?