Framtidsdagen 2024: 22 oktober i Örebro och 23 oktober i Västerås!

Välkommen till Framtidsdagen 2024!

Äntligen är det dags igen.... Varmt välkommen till Framtidsdagen 2024 - den 22 oktober i Örebro och 23 oktober i Västerås!

Under en fullspäckad förmiddag som avslutas med lunch kommer du bjudas på ett smörgåsbord av inspiration, kunskap och erfarenhetsutbyte i form av workshops, föreläsningar och mingel. 

En nyhet för i år är att vi efter lunchen kommer erbjuda de som vill en speed-meetings med ett antal rådgivare som är experter inom olika områden.  

Hoppas att vi ses!

Framtidsdagen kommer som tidigare år vara en dag utformad för dig som företagare i Västmanland och Örebro län. Programmet innehåller valbara workshops där du själv skräddarsyr din förmiddag och en sittande lunch med huvudtalare - ingen mindre än Gurra Krantz, känd för den breda massan från bland annat tv-programmet "Över Atlanten". Gurra är en skicklig storyteller som väver ihop sina erfarenheter, historier och sin kunskap på ett oerhört inspirerande sätt och tar oss med ut på en spännande resa. Gurra Krantz har en unik erfarenhet av ledarskap under extrema förhållanden. Både från sitt företagande och från sina fyra kappseglingar med Whitbread Round The World Race/Volvo Ocean Race och två America’s Cup-projekt.Vi börjar programmet 08.00 och avrundar efter lunch och huvudtalare klockan 13.15. För de som sedan vill fortsätta nätverka även efter lunchens avslut finns möjlighet att anmäla sig till vår nyhet för i år, speed-meetings med experter inom ett antal områden: Finansiering, Kompetensförsörjning, Smart industri och Internationalisering.

Passa på att bjuda med dig dina medarbetare för ny kunskap och inspiration tillsammans med oss på Almi och våra partners. Priset för deltagandet är 395 kr exkl. moms per person.


Program Framtidsdagen

 • 08.00-08.30
  Registrering och kaffe/te.

 • 08.30-09.30
  Valbara workshops i seminarieformat, välj ett av följande:

• Finansiera nästa steg i ditt bolag
• Senaste nytt om USA – politik, ekonomi och affärer
Förändring och innovation för framtida tillväxt
• Möjligheter och utmaningar inom framtidens kompetensförsörjning

 • 09.30-10.15 
  Fika, nätverkande och minimässa.

 • 10.15-11.15 

  Valbara workshops i seminarieformat, välj ett av följande:

  Finansiera nästa steg i ditt bolag
  Senaste nytt om USA – politik, ekonomi och affärer
  Förändring och innovation för framtida tillväxt
  • Möjligheter och utmaningar inom framtidens kompetensförsörjning

   

 • 11.30-13.15
  Sittande lunch. Efter lunchen hälsar vi dagens huvudtalare Gurra Krantz välkommen upp på scen! Dags att sätta sig riktigt bekvämt och ta del av en inspirerande historia om ledarskap och högpresterande team. Hur sätter man samman grupper som ska prestera på topp? Hur får man en grupp att dra åt samma håll trots olika kunskaper och personligheter? Vad krävs av alla för att lyckas?

 

 

 • 13.30-15.00 
  Valbara speed-meetings med rådgivare som är experter inom Finansiering, Internationalisering, Smart Specialisering och Kompetensförsörjning. Du kan boka ett eller flera möten i vår digitala bokningskalender som du kommer åt vid anmälan. Varje möte är 15 minuter och du kan boka inom flera olika områden om du vill.

Valbara workshops för inspiration och ny kunskap

Finansiera nästa steg i ditt bolag!

Välkommen till denna workshop där du får kunskap om hur du kan ta nästa steg i ditt företags finansieringsresa! Under denna workshop ger vi dig en bra inblick i olika typer av företagsfinansiering och riskkapital. Vi kommer guida dig genom ett företags tillväxtresa och de olika finansieringsmöjligheter som finns på marknaden. Under workshopen får du lyssna på olika experter inom området men också på ett lokalt företag som berättar om sitt bolag och hur de fått finansiering och riskkapital. 


Senaste nytt om USA – politik, ekonomi och affärer

Här pratar vi om det aktuella USA-valet, hur påverkar det dig som företag oavsett om du verkar i USA eller inte? Vill du göra affärer i USA? Inspireras av företag som etablerat sig på den amerikanska marknaden. 


Förändring och innovation för framtida tillväxt

Så här skapar du förutsättningar för fortsatt lönsamhet och tillväxt genom innovativa team och AI.

Talare
Mikael Johnsson, Docent i Innovation & Design vid MdU. 

 

Möjligheter och utmaningar inom framtidens kompetensförsörjning

Upptäck hur du kan utveckla din personal till att bli organisationens största tillgång. Lär dig strategier för att avveckla personal på ett sätt som skapar ambassadörer och rekrytera nya talanger som driver er framåt. Få insikter och verktyg för att säkra din organisations kompetensbehov i en snabbt föränderlig värld.

Talare
Lars Diethelm, Ahrens och Sofie Skaränger, jobbet.se

Om talarna
Sofie Skaränger, vd och grundare till jobbet.se 

Sofie har jobbat med rekrytering i över 20 år. ”Mitt driv ligger i att jag med säkerhet vet att en lyckad rekrytering bidrar till utveckling av företaget och att en misslyckad rekrytering betyder motsatsen. Vill ni utveckla ert bolag? I så fall borde  rekrytering  vara en prioriterad ledningsfråga.” 

Lars Diethelm, tillväxtspecialist, senior rådgivare och delägare
Lars har bidragit till flera imponerande internationella tillväxtresor, dels i IKEA:s toppskikt, dels på Harrods. Han är en flitigt anlitad föreläsare och arbetar som rådgivare och bollplank till flera ägare och tillväxtledare.

Framtidsdagen arrangeras av Almi Mälardalen inom ramen för projekten FramgångsLyftet, Exportlyftet RES Västmanland och Örebro län,  Strategisk kompetensförsörjning och Enterprise Europe Network.