Barakat Ghebrehawariat, statsvetare och inspirationsföreläsare.

Så kommunicerar du inkluderande – tre experttips

Affärsutveckling

Hur ska du göra för att kommunicera inkluderande? Eller i alla fall inte exkluderande? Det vet statsvetaren Barakat Ghebrehawariat. Läs hans tre tips här! 

Barakat Ghebrehawariat är en flitigt anlitad föreläsare, utbildare och expertrådgivare med lång erfarenhet av att arbeta med mångfald och normkritik utifrån ett kommunikationsperspektiv.  
 
Barakat tipsar om att löpande köra normkritisk hjärngymnastik. Fråga dig exempelvis: Hur kan en person som bor i en annan kropp än din uppleva världen? Vilka brister och fördomar har du som du nödvändigtvis inte är medveten om? 

– Ett problem kan vara ett problem även om det inte är ett problem för mig, säger han. 

När du ska kommunicera tänk på dessa tre saker: 

  1. Konkretisera ditt varför. Sedan kan du börja prata om hur du ska kommunicera.
  2. Ta fram ett FAQ – alltså viktiga frågor som du och företaget får och hur ni ska besvara dem. Lek med olika scenarier.
  3. Låt saker vara datadrivet och drivet av insikter snarare än gissningar och magkänsla. Utgå från en befintlig verklighet – då är det lättare att besvara frågor från omvärlden och att luta sig mot exempelvis forskning. 

Titta på Barakat

Barakat Ghebrehawariat är med i Almis serie “Från ord till handling”, en serie korta program från Almi där vi pratar om hållbarhet, eller rättare sagt pratar om hur man går från att bara prata, till att faktiskt göra saker.

Se avsnittet som handlar om hur du kommunicerar inkluderande här

Även som podd! 

Har du inte tid att titta på vårt webinar eller föredrar att lyssna så finns avsnittet även som podd. 

Lyssna på avsnittet här:

Apple Podcast
Spotify