Anna Högberg, Managing Director Mission Anew, och Barakat Ghebrehawariat, demokratiagenten

Hur kommunicerar man hållbarhet?

Många tycker att en av de svåraste sakerna när det kommer till hållbarhet är kommunikationen. Hur mycket ska man säga, och hur ska man säga det? 
 
Det är temat i det är avsnittet där vi söker konkreta tips på vad man ska göra, hur man ska göra och - kanske lika viktigt - vad man inte ska göra för att behålla trovärdigheten.

Till detta avsnitt har vi bjudit in: 

Anna Högberg, Managing Director Mission Anew (fd Futerra) - kommunikationsbyrå med fokus på hållbarhetskommunikation. 
Barakat Ghebrehawariat, demokratiagenten som under lång tid arbetat med mångfald ur ett kommunikationsperspektiv.  

Klicka på Play för att titta på avsnittet.

Från ord till handling finns även som podd! 

Om du inte har tid eller möjlighet att titta på avsnitten så finns även Från ord till handling som podcast. En gäst per avsnitt och avsnitten är cirka 15 minuter - perfekt att lyssna på när du tar dig till jobbet, tränar, städar, påtar i trädgården eller bara när du vill ha en trevlig och inspirerande stund! 

Lyssna på Anna Högberg här:

Spotify 

Lyssna på Barakat Ghebrehawariat här:

Spotify 

Anna Högberg

Anna Högberg är Managing Director Mission Anew (fd Futerra), en kommunikationsbyrå med fokus på hållbarhetskommunikation.

 

Anna har tre tips på saker företag bör göra när det kommer till hållbarhetskommunikation. 

Anna Högberg, Managing Director Mission Anew.

Barakat Ghebrehawariat

Barakat Ghebrehawariat är statsvetare och har en kandidatexamen i journalistik. Barakat är en flitigt anlitad föreläsare, utbildare och expertrådgivare med lång erfarenhet av att arbeta med mångfald och normkritik utifrån ett kommunikationsperspektiv.

 

Här ger han tre tips på hur du kan kommunicera inkluderande.

Barakat Ghebrehawariat, demokratiagenten.

Från ord till handling

”Från ord till handling” är en serie korta program från Almi där vi pratar om hållbarhet, eller rättare sagt pratar om hur man går från att bara prata, till att faktiskt göra saker.

Många kan tycka att det känns svårt med hållbarhet, kanske till och med lite förvirrande eller rörigt med hur man gör hållbarhetsfrågan till en del av verksamheten.

Och det är syftet med den här serien, att hjälpa dig gå från ord till handling genom att prata med människor som redan gjort det.

Programledare:

Per Grankvist, journalist, grundare av Vad Vi Vet samt programledare för bland annat Nästa steg, som Almi är stolt samarbetspartner till. 

Anna Nordström, Affärsstrateg, Almi. 

 

"Från ord till handling" var en del av "Hållbara Intraprenörer", ett projekt finansierat av Europeiska socialfonden, som ska bidra till strategisk kompetensförsörjning genom stöd till kompetenshöjande insatser inom hållbar utveckling för yrkesverksamma i små och medelstora företag.

Logotyp för medfinansiering av Europeiska unionen,