Monica Halldin, vd Orcana, och Miki Tabakovic, Market Store Manager IKEA Jönköping

Hur är man en attraktiv arbetsgivare?

Frågan om att bli en attraktiv arbetsgivare hamnar i topp när Almis kunder företagen har gått igenom hållbarhetsworkshop.

Men HUR får man en sund arbetsplats och vad ÄR en sund arbetsplats? Och vad har att vara en attraktiv arbetsgivare med hållbarhet att göra?

För att få svar på dessa frågor har vi bjudit in:

Monica Halldin, vd Orcana. I över 25 år har hon varit vd, chef, processledare, förändringsledare och rådgivare inom skilda miljöer, branscher och kulturer. 

Miki Tabakovic, Market Store Manager IKEA Jönköping. IKEA har de senaste åren hamnat i topp när det kommer till att vara Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vad kan vi lära från dem?

Klicka på Play för att titta på avsnittet.

Från ord till handling finns även som podd! 

Om du inte har tid eller möjlighet att titta på avsnitten så finns även Från ord till handling som podcast. En gäst per avsnitt och avsnitten är cirka 15 minuter - perfekt att lyssna på när du tar dig till jobbet, tränar, städar, påtar i trädgården eller bara när du vill ha en trevlig och inspirerande stund! 

Lyssna på Monica Halldin här:

Spotify

Lyssna på Miki Tabakovic här:

Spotify 

Monica Halldin

Monica är framgångsrik ledare och entreprenör, hon driver bolaget Orcana AB som hjälper sina kunder med kundresan och hållbart ledarskap. I sin konsultroll har hon hjälpt organisationer, chefer och ledningsgrupper att utveckla sin verksamhet inom ledarskap för att skapa mer medarbetarengagemang och fler nöjdare kunder och framgångsrika bolag och organisationer. 

 

Här ger hon tre tips om du vill bli en attraktiv arbetsgivare.

Monica Halldin, vd och grundare av Orcana.

Miki Tabakovic

Miki Tabakovic, Market Store Manager IKEA Jönköping. Ledarskap och IKEA-kulturen står honom väldigt varmt om hjärtat. Han har han dessutom arbetat en hel del med SME-bolag utifrån ett IKEA perspektiv. Så småföretagarens vardag är han väl bekant med och han är en fena på affärsmannaskap.

 

Här ger han tips på hur du kan attrahera rätt medarbetare.

Miki Tabakovic, Market Store Manager på IKEA Jönköping.

Från ord till handling

”Från ord till handling” är en serie korta program från Almi där vi pratar om hållbarhet, eller rättare sagt pratar om hur man går från att bara prata, till att faktiskt göra saker.

Många kan tycka att det känns svårt med hållbarhet, kanske till och med lite förvirrande eller rörigt med hur man gör hållbarhetsfrågan till en del av verksamheten.

Och det är syftet med den här serien, att hjälpa dig gå från ord till handling genom att prata med människor som redan gjort det.

Programledare:

Per Grankvist, journalist, grundare av Vad Vi Vet samt programledare för bland annat Nästa steg, som Almi är stolt samarbetspartner till. 

Anna Nordström, Affärsstrateg, Almi. 

 

"Från ord till handling" var en del av "Hållbara Intraprenörer", ett projekt finansierat av Europeiska socialfonden, som ska bidra till strategisk kompetensförsörjning genom stöd till kompetenshöjande insatser inom hållbar utveckling för yrkesverksamma i små och medelstora företag.

Logotyp för medfinansiering av Europeiska unionen,