Man med diplom

Sagolika resan med Almi

Affärsutveckling

A-Trä Bygg AB

  1. Behov

    Verktyg och stöd i utvecklingsprocessen att digitalisera företaget.

  2. Lösning

    Almi gick in med affärsutveckling och strategigrupper inom digitalisering.

  3. Resultat

    Effektivare kunddialog och ökad försäljning.

Rickard Larssons byggföretag A-trä Bygg AB i Arjeplog har genomfört digitaliseringsresan med Almi – och resultatet är strålande.

Idén fanns sedan tidigare, men det saknades en sak – stödet.


Nu har byggfirman och Arjeplogsföretaget A-trä Bygg AB bytt skepnad. Från analoga till digitala med hjälp av Almi och Region Norrbotten.

– Vi ansökte och fick 50-procentigt stöd rent ekonomiskt till konsulten som hjälpt oss med detta, säger Rickard Larsson, ordförande i A-trä Bygg AB, och fortsätter:

– Istället för att uppfinna hjulet varenda gång kan vi föra en bättre dialog med våra kunder i dag.

Företaget har byggt upp hemsidan silverdalstugan.se där kunderna själva kan navigera sig fram och välja tillval till sin stugdröm.

Det har också underlättat för Rickard Larsson och hans kollegor.

– Att kunderna kan få prissatt sina tillval direkt har betytt enormt mycket för oss. Nu kommer vi in i en helt annan situation med kunderna och startar inte från blankt blad, säger han.

A-trä Bygg AB sökte och fick ekonomiskt stöd av Region Norrbotten för sin utvecklingsresa. Därigenom kom Arjeplogsföretaget också i kontakt med Almi, som finansieras av Region Norrbotten, och hakade på deras digitaliseringsresa via landsbygdsprogrammet.

Ett ovärderligt verktyg och stöd i deras process att utveckla firman.

– Nu behöver vi inte kommunicera lika mycket med våra kunder förrän själva slutdelen när de redan bestämt sina val. Dialogen blir mycket bättre och mer effektiv, säger Rickard Larsson.

Vad har du mer tagit med dig från träffarna med Almi?

– Föreläsarna sitter på stor kunskap där vi företagare har ett moln framför oss. Sedan brottas vi alla företagare med ungefär samma utmaningar och det har varit viktigt att utbyta erfarenheter. 

Vad blir nästa steg för er?

– Vi har digitaliserat vår ekonomi, vårt löneprogram och projekthanteringsprogram. Nu ska vi sätta alla bitarna och skörda av den investeringen vi gjort. Förutom själva pengarna har vi nog lagt ned ett 100-tal timmar på det här, men det var det värt, menar ordföranden.