Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Tips och råd

Så hjälpte “Din affär” Stedsans

Almis rådgivare Johan Lindvig genomförde Din affär med Stedsans Farm and Restaurant.

– I Din affär tittar vi gemensamt på ekonomin visuellt för att öka förståelsen och simulera olika scenarier för framtiden för att få grepp om kundens affär.

Tanken med att få denna ekonomiska koll är att kunden ska bli mer bekväm med att fatta rätt beslut för företaget.


– Vi bygger en liten body kan man säga och grundar för den framtida tillväxten, säger Johan Lindvig.


Stedsans Farm and Restaurant genomförde Din affär i början av 2021, där de inledde med att titta bakåt och dra lärdomar från tidigare år, men de gick även igenom vad de vill göra och påverka framåt.


– Deras anläggning är speciell och vi såg på hur de skulle kunna öka omsättningen.


Johan kikade även på hur de kan öka sina marginaler för att få bättre lönsamhet och de räknade på eventuella nya investeringar.

 

– Vid vårt möte hade de framtidstro och ambitiösa planer.

Alltför många tror att tillväxt är att sälja mer, men ekonomin får större utmaningar ju mer du säljer. Ha därför en plan för ditt kapital.
Johan Lindvig, rådgivare Almi

Din affär är ett möte i Almis regi om två timmar där kunden får med sig en handlingsplan – konkreta saker att arbeta med i vardagen.


– Det är upp till kunden att anamma dessa och vill de ha en uppföljning, kanske satsa på en ny investering, kan vi hjälpa dem att räkna på den och simulera vad den får för påverkan på ekonomin, berättar Johan.


Nu har även Stedsans lån hos Almi vilket gör att de har en fortsatt dialog den vägen.

 

Om jag som företagare är nyfiken på Din affär – hur gör jag?
Kontakta oss! Du behöver inte tänka på något speciellt inför en första kontakt. Din affär är en chans att se hur företaget kan jobba med lönsamhet, prissättning och likviditet – som ofta brister när man växer, säger Johan och fortsätter:


– Alltför många tror att tillväxt är att sälja mer, men ekonomin får större utmaningar ju mer du säljer. Ha därför en plan för ditt kapital.

Jag vill bli kontaktad av en rådgivare