Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Digitalisera ditt företag
Tips och råd

Digitalisera företag

Står du och ditt företag i startgroparna för att digitalisera? Kanske har ni kommit en bit på vägen men vill komma ännu längre? Vi vet vad du bör göra.

Vikten av att digitalisera sitt företag förstår många företag idag. Men företag har kommit olika långt i sitt arbete att digitalisera verksamheten.

 

En del står också på ruta ett och undrar hur digitaliseringen ska gå till.

Hur digitaliserar du ditt företag?

Det behöver inte vara så svårt. Hur du digitaliserar bolaget innebär olika saker beroende på vilken bransch som du verkar inom.

 

Digitalisering kan handla om administration, utveckling av nya produkter eller tjänster – eller att börja använda digital marknadsföring.

 

Genom att digitalisera kan du också skapa en ny struktur av bolagets processer och på så sätt effektivisera verksamheten.

Digitalisering av olika verksamheter och bolag

Olika verksamheter och bolag har alltså olika typer av digitalisering. Ett företags affärsmodell kan bygga totalt på digitalisering, medan ett annat företag använder digitalisering för att nå nya kunder, en ny typ av marknad eller för att effektivisera sin administration.

Digital verksamhet

I en digital verksamhet finns en rad möjligheter. Om du digitaliserar din verksamhet kan du bland annat göra det lättare för folk att hitta företaget, nå fler lokalt, i sociala medier och på mobila enheter, spåra och mäta din webbtrafik och sälja dina produkter och tjänster på nya och fler sätt.

 

Om du har digitaliserat din administration och redovisning har du en mycket större möjlighet till mobilitet. Du och dina medarbetare kan nå viktiga dokument var ni än befinner er.

Ett samarbete mellan Almi & Tillväxtverket

Regeringen har gett Tillväxtverket i uppdrag att tillsammans med Almi skapa bättre förutsättningar för ett mångsidigt, konkurrenskraftigt och hållbart näringsliv med god förmåga till förnyelse över hela landet.

 

Fokus ligger på digitalisering och vänder sig till dig som har ett litet till medelstort företag, oavsett bransch, och som befinner dig utanför storstadsregionerna, och som har någon form av digitala planer och en önskan att genomföra dessa.

 

Läs mer om Digitalisering 2020 här