Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
1 juni 2020

Årets Nybyggare 2020

Hylla region Norr främsta företagare med utländsk bakgrund!

Att starta ett eget företag är en stor utmaning. Den utmaningen fördubblas när du också har flyttat halvvägs runt om i världen och startar ett företag i ett nytt land, men det är precis vad vinnarna av H.M. Konung Carl XVI Gustafs pris Årets Nybyggare har gjort. Priset, som hyllar och ökar synligheten för företagare med utländsk bakgrund syftar till att öka intresset för entreprenörskap och inspirera utrikesfödda företagare. Nu börjar sökandet efter framstående entreprenörer och företagare i vår region för 2020 års pris. Nominerings-perioden är öppen till den 21 juni.

I Sverige har vi idag över 100.000 aktiva företagare med utländsk bakgrund och mer än vart femte nytt företag startas av nya svenskar. Stiftelsen Internationella Företagare i Sverige, IFS arrangerar årligen utmärkelsen H.M. Konung Carl XVI Gustafs pris Årets Nybyggare för att hylla och synliggöra dessa företagare. Samtidigt delas också utmärkelse ut till Årets Pionjär och Årets Unga Pionjär. Sedan starten 1999 har ett stort antal företagare gjort upp om det hedervärda priset.

 

– Det är roligt att antalet företagare med utländsk bakgrund som deltar ökar. Sverige kommer att få en snabbare tillväxt och sysselsättning – Ett Sverige som jobbar - om vi får fler entreprenörer med utländsk bakgrund att starta och driva företag, säger Rafael Bermejo, ordförande i Stiftelsen IFS.

 

Under hösten tävlar företagare i fem regioner över hela landet. Vinnare av priset Årets Nybyggare och utmärkelserna Årets Pionjär och Årets Unga Pionjär i varje region går sedan vidare till finalen på Stockholms slott med prisets beskyddare, H.M. Konung Carl XVI Gustaf som prisutdelare.

 

2020 års final i region Norr, som avser det geografiska området norr om Dalälven, går av stapeln i september på Länsresidenset i Umeå. Vinnarna i region Norr utses av en nomineringskommitté som består av företagare med gedigen kunskap och erfarenhet av företagande och entreprenörskap.

 

– Vi är imponerade och stolta över alla inspirerande företagare som hittills har deltagit. Vi vill visa på goda förebilder och inspirera morgondagens entreprenörer med utländsk bakgrund. Jag uppmanar nu alla att via hemsidan nominera antingen sig själv eller någon annan, säger Emanuel Dohi, ordförande i nomineringskommittén för Årets Nybyggare i region Norr.

 

Nomineringskommittén för Årets Nybyggare i Region Norr:

  • Emanuel Dohi, Dohi Sweden (ordförande)
  • Mirjana Amovic, Almi (sekreterare)
  • Jörgen Larsson, Inlandsinnovation
  • Maria Hedblom, Sparbankstiftelsen
  • Delia Zadius, Blomstra
  • Harry van der Veen, Nuiteq
  • Marie Johansson, Almi
  • Jane Axelsson, SEB

 

Läs mer om priset H.M. Konung Carl XVI Gustafs pris Årets Nybyggare på

www.aretsnybyggare.se.

 

Nominera Årets Nybyggare innan den 21 juni på

www.aretsnybyggare.se/nominera/

För mer information, vänligen kontakta:

 

Ordförande Emanuel Dohi, emanuel@dohi.se, 070 980 95 31