Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

RSS
 1. 5 september 2023

  Almis vd Britta Burreau har gått bort

  Det är med stor sorg som Almi AB meddelar att vd Britta Burreau har gått bort efter en kort tids sjukdom. Hon blev 59 år.
 2. 6 juli 2023

  Digitala tvillingar simulerar koldioxidavtrycket

  Med sin digitala plattform, Emission Twin, hjälper The Ontology Way klimatmedvetna företag att minska koldioxidavtrycket. Istället för att brottas med kalkylark får företagen all data samlad på ett ställe. Det ger bättre förutsättningar för analys och genom The Ontology Ways unika programvara också möjligheter att simulera förändringar.
 3. 6 juli 2023

  På cykel och gång mot framtiden

  Påhoj är ett bolag i Malmö kända för att ha tagit fram en prisbelönt cykelsits som kan förvandlas till en barnvagn. Industridesignern, Lycke von Schantz, grundade företaget eftersom hon var trött på att det var krångligt att kombinera cykel och gång på ett smidigt sätt när man fått barn.
 4. 6 juli 2023

  Ljudtavlor för öga och öra

  Poasana är ett skånskt designföretag som på kort tid blivit uppmärksammat för sina snygga ljudabsorberande tavlor. Patricia Möller, VD och medgrundare, berättar om företaget och hur det är att vara entreprenör och kvinna.
 5. 6 juli 2023

  En ljusare avslutning på separationen

  Endbright är företaget som skapat en digital plats för rådgivning för alla som står inför en separation. Charlotte Ljung fick idén efter att själv ha gått igenom en skilsmässa och upptäckt att det inte fanns någon som erbjöd en helhetssyn på vad som händer före, under och efter en separation.