Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
23 september 2022

Välkommen Tobias, ny rådgivare hos oss!

Vi är glada över att välkomna Tobias Francis som är ny rådgivare hos oss på Almi Uppsala. Tobias har drivit företag i åtta år och i kombination med det även hållit föredrag för Ung Företagsamhet ideellt och stöttat lokala företagare med produktutveckling, marknadsföring, PR, ekonomi och kundpsykologi. Tobias har en spännande bakgrund och kommer bli ett värdefullt tillskott som rådgivare hos oss på Almi Uppsala.

 

 

Foto: Göran Ekeberg

Hej Tobias, välkommen till oss! Vad var det som fick dig att söka dig till just Almi?

Entreprenörskap är något som finns i min själ och som ligger mig varmt om hjärtat och jag får en kick av att se andra lyckas. Jag har själv drivit företag i 8 år och i kombination med det så har jag hållit föredrag för Ung Företagsamhet ideellt för att stötta lokala företagare med produktutveckling, marknadsföring, PR, ekonomi och dela mina insikter och mitt intresse för kundpsykologi. Jag tror att Almis kunder kommer ha nytta av de kunskaper som jag kan tillföra tack vare min egen erfarenhet. Det ska bli superspännande!

 

Vad ser du fram emot mest med din nya tjänst?

Jag ser framför allt fram emot kundmöten med nya företagare, även att stödja befintliga företag som vill få coachning i att själva komma fram till vilken strategi och väg de ska välja för att nå sina delmål och mål. Det gäller att ha ögonen öppna för nya dörrar, helt plötsligt kanske en ny dörr öppnas och vägen svänger längs resans gång.

Vilket företag eller vilken företagsledare ser du upp till?

SpaceX och Elon Musk, som är hjärnan bakom företaget. Deras affärsmodell innebär en rymdetablering med visionen om en multiplanetary verklighet i framtiden. Deras första steg var att skapa en rymdraket som kunde återanvändas. NASA m.fl uttalade sig om att detta var omöjligt, men de lyckades. De körde ändå och det gäller att inte vara blyg och att tro på sina idéer. Mycket handlar också om hur man vågar förpacka och presentera sitt varumärke.

 

Vilket är ditt bästa motivationscitat?

“Just make it happen!”

Det finns ingen anledning att vänta, eller att lyssna för mycket på andra, kör bara. Om den första idén inte flyger, gör säkert den andra det!

 

Vad har du för tips till den som ska starta företag eller som befinner sig i en tillväxtfas?

  • Vänd dig till någon som kan ställa de rätta frågorna. Att fråga dina närmaste om synpunker och råd kan vara en dålig idé – beroende på vad de själva har för erfarenheter. Av ren kärlek så kanske de avråder dig från att starta ditt företag då de inte vill se dig misslyckas. Våga rådfråga en professionell rådgivare, någon som kan ställa de rätta frågorna. Vi på Almi kan t.ex ge dig vägledning, oavsett vilken fas du befinner dig i.
  • Var inställd på ett konstant lärande. Om du befinner dig i en tillväxtfas så var beredd på att det är smärtsamt att växa. Kanske har du först gjort det mesta själv och nu fått flera anställda vilket gör att du har en ny roll som företagsledare. Då väntar nya typer av utmaningar som rör team, avtal och annat. Här är det viktigt att vara öppen för ett konstant lärande, och att vara beredd på att ompröva beslut och idéer och testa sig fram. Var inte rädd för att räcka ut en hand för att få råd längs vägen.

 

Är du företagare och vill komma i kontakt med oss på Almi?
Välkommen att kontakta mig via mail eller telefon. Du hittar mig även på LinkedIn.

 

018-18 52 25

072-209 70 27

tobias.francis@almi.se

 

Hälsningar,

Tobias Francis