Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
16 juni 2022

Marcus Rönngren Liu - ny styrelseledamot i Almi Värmland

Bild på Markus Rönngren Liu

Vi är glada att välkomna Markus Rönngren Liu som ny styrelseledamot på Almi Värmland.

Markus Rönngren Liu är digitaliseringsansvarig på Almi sedan 2017. Han har erfarenhet från den offentliga sektorn genom bland annat Näringsdepartementet och Tillväxtverket och har hela tiden jobbat nära entreprenörskapsfrågor. I rollerna har han hjälpt företag med policys, direktfinansiering, rådgivning och affärsutveckling. Markus är uppväxt i en entreprenörskapsfamilj och har själv drivit eget företag. Sedan en månad tillbaka är han hemkommen från Silicon Valley där han hjälpt svenska och nordiska bolag att hitta investerare och partners.

 

-  Jag hoppas kunna bidra till styrelsearbetet med min kunskap inom effektivisering, processer och mätetal. Entreprenörskap finns överallt men det gör inte förutsättningarna och därför är det så viktigt med den regionala närvaron som Almi har och den viktiga roll vi har i att hjälpa entreprenörer och företagare att utveckla sina drömmar och mål, säger Markus Rönngren Liu.

 

Markus blev invald i årsstämman i april 2022 och ersätter därmed Eva Sjöbergs plats.

 

-  Vi har en grym styrelse idag och nu kan vi addera ytterligare med Markus breda och mångfacetterade kompetens. Med hans bakgrund så förstår han både innovations- och entreprenörsstrukturen och har erfarenhet av rollen som företagare, säger Anna Lundmark Lundbergh, vd Almi Värmland.

Almi Värmlands styrelse består av Louise Törnefalk Svanqvist, ordförande, Fereshteh Jalayer Hess, vice ordförande, Tomas Riste, ledamot, Henrik Lindblom, ledamot, Karin Edner, ledamot, och Marcus Rönngren Liu, ledamot.