Omvänt mentorskap

Omvänt mentorskap ger inspiration & idéer till din verksamhet.

Vill du framtidssäkra ditt företag?

Självklart vill du det. Almi samarbetar med Ung Företagsamhet i ett omvänt mentorskap. Här ges du möjlighet att möta morgondagens behov, från både kunder och medarbetare, samt få nya idéer och inspiration till verksamheten genom en UF Alumn dvs en person som tidigare drivit UF-företag och med drivet att växa.
 

I det omvända mentorskapet är det alltså den yngre generationen som vägleder dig som företagsledare. Åldern må enbart vara en siffra på pappret men trots detta så tror vi på magiken som sker när vi vågar gå utanför vår komfortzon och se verkligheten med nya ögon. Mångfald är en viktig faktor för lönsamma bolag och varför inte ta chansen att låta dig inspireras och få en ökad förståelse kring de beslut som ditt företag står inför. Din mentor representerar potentiellt dina framtida kunder och eller medarbetare. Och genom nya perspektiv kommer du kunna framtidssäkra ditt företag, både för dina kunder men också som attraktiv arbetsgivare.

 

Så går det till:
Vi matchar ihop dig med en mentor som tidigare drivit UF företag och som idag ingår i Ung Företagsamhets Alumni nätverk. En person som är både driven och engagerad och som står redo för att utmana, inspirera och coacha dig mot morgondagens behov. Mentorträffarna bestämmer ni som mentorpar individuellt men rekommendationen är ca en träff i månaden, åtminstone vid tre tillfällen. Vi ordnar med sekretessavtal. 

Vi matchar löpande mentorer och adepter. 

Tips under omvänt mentorskap

  • Ha relevanta frågeställningar, diksusisonsämnen och målsätt
  • Träffas cirka tre gånger.
  • Sätt en agenda för varje träff så att ni får ut något konkret av mötena.
  • Diskutera riktiga utmaningar, inte hypotetiska frågeställningar.
  • Avsätt tillräckligt med tid per möte för att hinna djupdyka i samtalsämnet.
  • Samla in värdefulla förbättringsförslag och idéer som kan förverkligas.