Nätverket Femprenör

Publicerat:

30 nov. 2023, 10:27

Nyhet

Ett nätverk med tydligt fokus på affär, med en inkluderande miljö där alla är välkomna. Ett nätverk som inspirerar och ger energi och där alla frågor får plats. Det är Nätverket Femprenör.

Allt började egentligen med att Almi Kalmar län fick ett tydligt uppdrag av sina regionala ägare att göra en satsning mot kvinnor som driver företag. Det banade väg för den första #femprenörsdagen som gick av stapeln den 17 maj 2022.

Gäster då var Siduri Poli, Michaela Berglund och Gunilla von Platen. Platserna till eventet tog slut i ett nafs och i efterhand kan man konstatera att det blev en succé. Almi Kalmar fick mycket positiv feedback och det som återkom var ”det får inte stanna här, vi måste göra mer”.

De mål vi satte för antalet deltagare på träffarna och medlemmar i nätverket uppnådde vi ganska omgående vilket givetvis var jätteroligt

Sarah Berg, kommunikatör Almi Kalmar och en av dem som arbetat med nätverket

Sagt och gjort, inom Almi började man spåna kring vad man kunde göra och hur man kunde samla företag i länet som drivs av kvinnor. Tankar på ett nätverk föddes ganska omgående och man insåg att man också önskade input utifrån vilket gjorde att man tog konktakt med Josefine Bengtsson på Jojo the Agency som själv gått med samma tankar under en tid.

Tillsammans utvecklade man Nätverket Femprenör som lanserades på allvar hösten 2022 med en första, fullbokad, träff i februari 2023.

”De mål vi satte för antalet deltagare på träffarna och medlemmar i nätverket uppnådde vi ganska omgående vilket givetvis var jätteroligt”, Sarah Berg, kommunikatör Almi Kalmar län och en av dem som arbetat med nätverket.

Nätverket Femprenör

Under våren genomfördes träffar kring AI och inspiration från andra företagare bland annat. Under hösten har man också vidareutvecklat konceptet och öppnat upp för träffar hos företagarna som är medlemmar.

”Till våren 2024 har vi ytterligare två träffar planerade samt årets upplaga av FEMPRENÖRSDAGEN”, säger Hanna Hägg, affärschef Almi Kalmar län och en av initiativtagarna till nätverket.

Är du företagare, kvinna och verksam inom Kalmar län? Vill du veta mer? Du är varmt välkommen att ansöka om medlemskap via nätverkets slutna Facebook-grupp där du också blir informerad om alla kommande träffar, event och företagsbesök.