Nora – trainee hos Almi Nord

Publicerat:

25 apr. 2024, 09:36

Nyhet

I vårsolens begynnande värme på Umeå-kontorets uteplats, möter vi Nora Bergström Gombrii över en kopp kaffe. En ung och nyfiken individ som alltid har drivits av nyfikenhet och en önskan att utforska skärningspunkten mellan samhälle och näringsliv. 

Almis trainee-program

Hennes resa har tagit henne från södra till norra Sverige och Umeå, där hon nu deltar i Almis trainee-program, en kickstart för karriären under 18 månader för att bli en del av en verksamhet med ett samhällsnyttigt uppdrag och en unik mix av tjänster inom affärsutveckling och finansiering. Nora är en av 6 traineer som kommer besöka många delar av Almi i syfte att förstå hela koncernen genom att både komma nära affären och helheten på Almis moderbolag.

En oväntat bra matchning

Nora berättar entusiastiskt om hur hennes intresse för samhälle och näringsliv ledde henne till Almi. Hon pluggade det hon brann för, en master i management, organisation och samhälle, för att få en utblick över näringslivets påverkan på samhället och fann en perfekt matchning med trainee-uppdraget. "Jag förstod inte riktigt direkt hur bra det faktiskt blev," säger hon, "jag blev överraskad när jag fick veta mer under intervjun och inledningen av programmet." Det visade sig vara en personlig matchning som överträffade hennes förväntningar.

Öppenhet och utmaningar

Att hoppa på ett 18 månaders uppdrag utan slutna ramar är både spännande och utmanande. Nora har fått ta del av en mångfald av erfarenheter och har rest genom organisationen. Då detta är Almis första traineeprogram, har hon fått trampa ny mark och säger ”Det har ju aldrig gjorts förut, så mycket är öppet.” Denna öppenhet har gett henne möjligheten att lära sig saker hon aldrig kunnat förvänta sig och Nora tycker att det är kul att hon nog är en av Almis medarbetare som rest mest och fått möta flest områden inom organisationen.

Norra Sverige: en ny horisont

Men varför just norra Sverige? Nora ler och berättar om sin nyfikenhet på de industriella satsningar som bedrivs här i norr. "Här händer det väldigt mycket," säger hon. Hon har suttit med på möten i Boden, diskuterat utmaningar inom den gröna omställningen tillsammans med H2 Green Steel, funderat tillsammans med kollegorna på kontoren runt den aktuella händelseutvecklingen och över hur vi på Almi kan vara möjliggörare och skapa lika villkor för företag i kustregionen och inlandet.

Kultur, natur och sport

Nora har funnit en stark kulturell puls i norra Sverige, där besök på Bildmuséet och Jazzklubben har berikat hennes upplevelse. Samtidigt har hon utforskat den norrländska naturen genom friluftsliv och sport. Ett fotbollslag har blivit hennes nya hem, och löprundor i skogen – så fort snön tinat bort – ligger på agendan.

Resan fortsätter

Nora, med sina intressen och erfarenheter, har funnit sin plats både på Almi och i norra Sverige. Hon är en del av något större, något som skrivs in i Almis historia just nu. Vi ser fram emot att följa hennes resa fram till oktober och bortom.