Marie Bengtsson, finansieringsrådgivare på Almi Väst

Fyra tips till dig som behöver ta ett företagslån

Publicerat:

23 feb. 2024, 10:06

Nyhet

Marie Bengtsson bjuder på sina fyra bästa tips

Det är inte lätt att be om hjälp eller pengar, men Almi Väst finns här för att stötta dig i din utvecklingsresa.  

Vår erfarna finansieringsrådgivare Marie Bengtsson bjuder på sina fyra bästa tips till dig som behöver pengar till investeringar så att ditt bolag kan växa.

1.     Ta råd för att ha råd

-         Boka ett första kostnadsfritt 30-minuters rådgivningsmöte med någon av våra finansieringsrådgivare. Kanske finns det andra möjligheter än att bara ta ett lån. Det finns mycket vi kan hjälpa till med.

Vi har också ett stort nätverk med företagsfrämjande aktörer som kan vara behjälpliga. Många insatser är dessutom kostnadsfria eller subventionerade, vilket många inte vet. Här kan vi hjälpa till att höja blicken för kunden redan under första mötet.

2.     Låt oss ta risken

-         Du kanske har fått ett nej till lån från banken, eller att de inte kan ta hela beloppet. Då kan vi ofta hjälpa till. Vi kan inte stå för hela lånet, men vi kan ta en del av risken i samarbete med banken. Det är också därför vår ränta är något högre än bankens, men vi kan samtidigt vara en ”möjliggörare” så att du kan genomföra din investering eller satsning. Vårt fokus är att det ska gå bra för dig, och om vi kan stötta dig så att du kan skapa tillväxt så har du snart betalat tillbaka lånet.

3.     Få koll på din ekonomi

-         Utöver lån kan vi erbjuda affärsutveckling och coachning. Med hjälp av oss på Almi Väst och andra aktörer kan vi hitta det som du behöver för att komma ur situationen och skapa ett livskraftigt företag, vare sig det handlar om en långsiktig investering, problematik med likviditeten eller strategin för din verksamhet.

4.     Kontakta oss innan pengarna är slut

-         Det finns många insatser som kan göras i ett företag långt innan pengarna är slut eller för att skapa förutsättningar för en investering. Därför är det bra om du kontaktar oss i god tid. 

En kostnadsfri 30-minuters rådgivning kommer du långt på, då har du tagit första steget. Om du är egenföretagare kan det vara ännu viktigare att få perspektiv utifrån. Vi är här för att hjälpa dig. Ta det steget innan du går på knäna.

Vill du veta mer?
Kontakta Marie Bengtsson