Christina Gehrke vd Almi Väst

Christina Gehrke blir ny vd för Almi Väst

Publicerat:

01 okt. 2023, 10:00

Nyhet

- Jag brinner för att skapa goda förutsättningar för entreprenörer att utveckla sina idéer och skapa hållbart företagande.

Christina Gehrke

Christina Gehrke har lång erfarenhet från olika roller inom bank och finans, senast som Head of Cash Management Specialist i SEB.

Hon kommer tillföra Almi ytterligare en dimension genom sin gedigna finansiella kompetens kombinerat med lång ledarerfarenhet.

Almi gör skillnad

- Genom åren har jag sett vilken skillnad Almi gör. Att som vd kunna bidra till fortsatt utveckling av vårt erbjudande och till regionens tillväxt är oerhört inspirerande, säger Christina Gehrke.

- I utmanande tider som nu spelar Almi och övriga aktörer i det företagsfrämjande systemet en viktig roll. Jag ser fram emot ett gott samarbete för att skapa goda förutsättningar för västsvenska företagare att växa hållbart och skapa nya arbetstillfällen.

Tryggt ledarskap

En omsorgsfull rekryteringsprocess ligger till grund för styrelsens val av Christina Gehrke som ny vd för Almi Väst.

- Med sitt trygga, inkluderande och affärsmässiga ledarskap kommer Christina att leda Almi Väst mot målen. Almi Väst betyder mycket för små och medelstora företag i regionen och vi hoppas att vi ska kunna leverera affärsutveckling och finansiering till ännu fler nöjda kunder, säger Lotta Löfgren, styrelsordförande Almi Väst

- En annan förväntan är god samverkan med systerbolaget Almi Invest Västsverige såväl som med övriga externa samarbetspartners och nätverk, säger Lotta Löfgren.

Marie Krüeger, som varit tf vd för Almi Väst sedan december 2022, återgår nu på heltid till sin roll som vd för Almi Skåne.

- Marie har gjort ett storartat arbete som tf vd, med tryggt ledarskap och en imponerande förmåga att få saker att hända i rätt riktning. Vi kunde inte ha haft en bättre lösning i väntan på att få rätt ordinarie vd på plats i Almi Väst. Det har vi nu, säger Lotta Löfgren.

Christina Gehrke tillträder som vd den 1 oktober 2023.