Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Ta steget tillsammans med Almi
Vi finns här för dig i både med- och motvind

Ta steget tillsammans med Almi

80 000 lånekunder, 600 portföljbolag, 300 000 insatser inom affärsutveckling. I över 25 år har Almi investerat i framtida tillväxt, och vi samarbetar och coachar små och medelstora företag i Sverige så att de kan växa och utvecklas hållbart.

Vad gör Almi?

Vi på Almi har länge arbetat nära små och medelstora företag. Det har gett oss en unik erfarenhet av de utmaningar som företagande innebär. Det har också lärt oss en hel del om vad som behövs för att lyckas - och den kunskapen delar vi gärna med oss till dig. 

Finansiering

Almi erbjuder en mängd olika lån anpassade efter vilket behov ditt företag har. Tillsammans med en rådgivare kommer ni fram till vilket lån och hur stort belopp du behöver. Vi förmedlar även utvecklingsmedel (samlingsnamn för offentliga bidrag) från både nationella och regionala aktörer. Dessa kan skilja sig åt beroende på vilken region du bor och verkar i. 

Affärsutveckling

Att driva företag handlar inte enbart om pengar utan det är en mängd olika faktorer som påverkar ditt företags resultat. Till exempel: Hur ser din lagerhållning ut? Vilka interna processer kan effektiviseras? Har du frågat dina kunder om deras verkliga behov? För att stötta dig i ditt utvecklingsarbete har vi en mängd beprövade verktyg och arbetsmetoder, det kan ske individuellt eller i grupp tillsammans med andra i samma situation. Almis affärsutveckling passar alla oavsett vilken fas ditt företag befinner sig i.

 

Att vara företagare kan ibland kännas ensamt, därför har Almi även ett mentorprogram där vi kopplar ihop dig med en erfaren mentor som kan vara ditt stöd och bollplank.

Riskkapital

Är du en startup och behöver riskkapital finns vårt dotterbolag Almi Invest. Deras roll som offentligt branschoberoende riskkapitalbolag är att vara en brygga till privat kapital och bidra till en fungerande riskkapitalmarknad i hela landet.

Hos oss är goda råd inte dyra

Vi har lång och gedigen erfarenhet, och många av oss har själva drivit företag och vet vilka utmaningar som en företagare kan ställas inför. Den kunskapen vill vi dela med oss av: i våra möten med dig, i workshops, webinars och seminarier, i våra sociala medier och här på almi.se. Allt givetvis helt kostnadsfritt.

 

Ett axplock av det du hittar här på almi.se

 

Ta första steget att framtidsrusta ditt företag - kontakta oss för ett första möte!

Vilka är Almi?

Almi är ett statligt bolag, men våra 16 dotterbolag ägs delvis även av regionerna. Vi har över 40 kontor över hela landet. Almi har även en nära relation till andra aktörer och kan guida dig som företagare till att hitta vad som är rätt för just ditt företags behov. Vi har inga egna vinstintressen så du kan vara säker på att vi alltid har ditt företags bästa som högsta prioritet.

Visste du att ...

Namnet Almi är inte en förkortning, utan ett påhittat ord som kan härledas till det latinska ordet Almus som betyder växande, närande, fruktbar.