Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

#vågadrömma

I sommar vill vi inspirera dig till att drömma fritt! Inget är för stort för att våga drömma om. Om du drömmer fritt, vad drömmer du om då? Stort som smått, entreprenöriellt som privat? Följ vår sommarkampanj i sociala medier där vi på Almi Uppsala delar med oss av våra sommardrömmar. Dela gärna med dig av dina drömmar du med! Följ hashtaggen #vågadrömma

Välkommen att följa @almiuppsala på Facebook, Linkedin och Instagram.

Inledningsvis vill vi dela med oss av en krönika skriven av vår vd Bengt-Åke Ljudén.

 

bengtake.png

 

Kommer ni ihåg kampanjerna som Gevalia körde om att få ”oväntat besök”?  Hur det osannolika plötsligt händer och allt slutar med en god kopp kaffe tillsammans. Det där oväntade mötet är nog det jag drömmer mest om just nu, och det behöver inte vara så spektakulärt som i reklamens värld, bara att någon kommer förbi. Det oplanerade och oförberedda mötet som bara händer. Mötet som inte har någon agenda eller något annat syfte än att bara ses och som inte börjar med ”hör du mig”? 

 

Glädjen i att vara tillsammans, att utveckla något ihop, att stå vid en whiteboard med var sin penna i handen och skissa på modeller och lösningar, att sitta runt ett projektbord där alla bidrar på sitt sätt – alla dessa vardagliga möten där ”jag och min arbetsuppgift” får stå tillbaka för ”oss och vår arbetsuppgift” längtar jag efter.

 

Hemmakontoret har absolut sina fördelar och det som är uppgiftsbaserat görs ofta både bättre och snabbare om man har ett tyst och lugnt hemmakontor. Det är det gemensamma tar stryk, det vill säga det där som knyter oss samman som kollegor och människor och som ger oväntade vändningar eller inspel. Här kommer vi få se många olika varianter och försök framöver att organisera fram förutsättningar för det  spontana. Att hitta den bästa kompromissen av vad som passar bäst för vårt uppdrag och våra kunder, för oss som kollektiv och för mig som individ. Som ansvarig för en verksamhet där kundens framgång är vårt mål blir formen för hur kunden vill möta oss och på vilket sätt kunden behöver oss viktigt. Almis arbetsmodell har vilat på att vi vill träffa våra kunder – gärna ute i kundens verksamhet.

 

“Entreprenörskap är ju mer än att bara göra en övertygande pitch eller presentera bra siffror: det handlar också om den kultur och miljö som entreprenören tillsammans med medarbetarna bygger upp och värden de skapar i flera dimensioner.”

 

Berätta gärna för oss hur du vill möta oss i det nya normala!

 

Vi på Almi har under pandemin varit nära många företag i vår region och är så imponerade av hur alla kämpat och hittat lösningar när mattan dragits undan. Men entreprenörers kanske främsta egenskap är just att hitta lösningar och vägar framåt, så förvånande är det inte. Nu ser vi fram emot att alla entreprenörer ska ta den här förmågan att hitta lösningar vidare in i framtiden. Vi hoppas på er fortsatta lösningsförmåga runt de utmaningar som finns att göra samhället mer hållbart.

 

”Tro inte på allt du tänker” var det någon som sa. Om du har en dröm om att starta eget eller att bli entreprenör, så lyssna inte på de eventuella tankar som säger att ”det kommer aldrig gå”.  Det kan det visst och hur ska du veta om du inte provar? Välkommen till oss för att diskutera hur dina drömmar kan förverkligas, och för dig som redan driver ett företag, välkommen att bolla idéer för hur din affär kan framtidssäkras i det nya normala.

 

Med hopp om en bra sommar till alla – med många oväntade besök!

 

 

Bengt-Åke Ljudén
VD Almi Uppsala