Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
9 november 2022

Innovation Boot Camp 2022

Tolv idérika studenter från olika fakulteter och program, fem träffar och tonvis med vilja att göra något. Innovation Boot Camp är ett återkommande flerdagarsevent där studenter kan testa, utveckla och tävla med sin affärsidé. Under eventet och i processen får de stöd av affärsutvecklare och experter från Innovationskontoret vid Umeå universitet och de andra arrangörerna, däribland Almi.

Denna gång blev resultatet sju smarta och nytänkande idéer på hur man hållbart kan lösa problem på bättre sätt och skapa skillnad för människor och samhälle med sina affärsidéer. Lösningarna täcker ett brett spektrum av idéer från mental och fysisk välmående, till turism, recycling, och infrastruktur.

 

  • Most Feasible Idea, Dana Ali, Performance Growth Academy
    En idé som är rätt i tiden med att förebygga mental ohälsa. Med en stark person och varumärke bakom idén tror juryn att den här idén har stor potential och möjlighet att realiseras. 
  • Biggest Impact, Annie Lindgren, Love you
    Baserat på entreprenörens personliga erfarenhet och kunskap ser juryn stark potential i denna lösning ska kunna hjälpa andra att bygga bättre och hållbara relationer i framtiden.
  • Best Height of Innovation, Abel Hailu Kebede, Plastic Recycling Machine for Safer Roads

    Med mycket inspiration och nyfikenhet löser entreprenören ett uppenbart problem. Juryn ser att denna idé kan flyga med lite hjälp på vägen. Innovationen gör det möjligt att laga vägar med mindre resurser och med så litet avtryck på miljön som möjligt.

Innovation Boot Camp arrangerades av Innovationskontoret tillsammans med Almi Nord, Uminova Innovation, eXpression Umeå, SLU Holding, Coompanion, Region Västerbotten och A Working Lab.

Vinnarna av Innovation Boot Camp: Abel Hailu Kebede, Dana Ali och Annie Lindgren. Bild: Adam Rinneby