Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
17 september 2019

Joakim Blomqvist, Mikael Nilsson och Henrik Andersson SKAPA-prisets vinnare i Västerbotten 2019

Uppfinningar som kan utvecklas till innovationer är nyckeln till Sveriges välstånd. Stiftelsen SKAPA har instiftat ett innovationspris, ett sätt att uppmuntra idérika människor. Årets SKAPA-prisvinnare är Joakim Blomqvist med "In-sight education", en innovativ behandlingsmetod av psykisk ohälsa. Mikael Nilsson och Henrik Andersson är, med den digitala tjänsten ACTSPORT som ska hjälpa idrottare att må och prestera bättre, vinnare i kategorin SKAPA-priset unga innovatörer.

 

SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och delade ut sitt första pris 1986. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket. Den regionala juryns arbete handläggs av Länsstyrelsen i Västerbotten. Juryordförande är Ingrid Westman från Almi Företagspartner Nord AB.

De två vinnarna av SKAPA-priset i Västerbotten presenterades idag på Länsresidenset i Umeå. Joakim, Mikael och Henrik går nu vidare till en nationell jury och den nationella prisutdelningen sker på SKAPA Innovationsgala den 14 november 2019 i Stockholm.

Västerbottens SKAPA-pris-finalister Joakim Blomqvist och Henrik Andersson tillsammans med prisutdelare Landshövding Magdalena Andersson