Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Natalie satsade på egen salong med kosmetisk tatuering

För tre år sedan lämnade hon ett tryggt jobb i bilbranschen och startade eget företag inom något helt annat – skönhet. Idag driver Natalie Nordlund salongen Nanolashes by Nattaja i Sundsvall och delar en ”magisk” lokal med tre andra aktörer under namnet Lyckliga Storgatan – The Concept Store.

Natalie eller ”Nattaja” från Njurunda har fokuserat sin verksamhet på kosmetisk tatuering, fransar, bryn, borttagning av tatueringar och håltagning. Tillsammans med de andra tre företagarna som har inriktningar mot bland annat hår, naglar, bröllop och smycken kan de erbjuda ett brett koncept inom skönhet på ett och samma ställe. Med hårt arbete och engagemang stod lokalen klar under 2020.

 

Investerade i senaste tekniken

 

Redan från start ville Natalie satsa på att ligga i framkant. Hon beskriver sig som en nörd med ett ständigt öga på marknaden och nya behandlingar. Därför har hon investerat i den senaste lasertekniken för att ta bort gamla tatueringar – något som många efterfrågar – och vidareutbildar sig regelbundet. Men finansieringen var inte helt enkel.

Trots att jag visade ett bra resultat efter första året och kunde betala en del av kapitalet själv, var det svårt att få ett banklån för den nya lasermaskinen.

 

–  Det var då jag kom i kontakt med Almi och Mattias Tolf. Vi hade en bra dialog. Han ville veta hur jag tänkte och hur budgeten såg ut. Jag upplever att han förstår branschen, är väldigt kunnig och verkligen trodde på mig.

 

Lånet möjliggjorde nya kunder

 

Tack vare lånet från Almi kunde Natalie fortsätta att utveckla företaget. Nästa gång det var dags att investera i en ny maskin var när reglerna kring tatueringsfärger ändrades.   

 

 

Bild Natalie Nordlund, nanolashes by Nattaja, foto @Towermediaswe

–  När de tuffare reglerna började gälla i januari 2022 var jag snabb att vidareutbilda mig och hitta nya pigment och leverantörer. Då tog jag för andra gången hjälp av Almi för att delfinansiera en ny maskin för kosmetisk tatuering. Utan Almis lån hade jag inte kunnat utveckla min verksamhet och utrustning. Det har varit guld värt och ger mig kunder varje dag!

 

Stort driv ledde till eget företag

 

Natalie har ett förflutet inom försäljning. Hon har bland annat hunnit med några år som butikschef, startat upp och drivit butiker och öppnat bilhall med områdesansvar för MINI. Genom en vän fick hon upp ögonen för skönhetsbranschen och gick en utbildning i bryn och fransar.

– Det var på hobbynivå hemma och jag hade inga större planer till en början. Men eftersom jag alltid har gett 200 procent på mina tidigare arbetsplatser, började jag inse att jag måste bli min egen chef. Till en början var jag tjänstledig på halvtid, det blev många kvällar och tidiga morgnar – jag har två små kids också på 4 och 2 år. Att starta eget är det bästa jag gjort, det ångrar jag inte en sekund.

Vill du ha kontakt med Almi?

Jag vill bli kontaktad

almi logga
Utan Almis lån hade jag inte kunnat utveckla min verksamhet och utrustning. Det har varit guld värt och ger mig kunder varje dag!
Natalie Nordlund, Nanolashes by Nattaja, foto @johannacryerfotograf
vy från gatan till Nattajas lokal
foto @johannacryerfotograf

Almi vill ge bättre förutsättningar för fler kvinnor att driva och leda framgångsrika företag - Läs om Qlara - Projektet medfinansieras av Region Västernorrland och Region Jämtland Härjedalen.

fyra loggor

Läs mer om Nanolashes by Nattaja

oktober 2022