Sälja med framgång

- för entreprenörer och företagare i startfas

Sälj med framgång – och förstå dina kunder

Visst vill du ha en framgångsrik försäljning i företaget? I sex avsnitt ger vi dig verktyg för att bland annat hitta din målgrupp och underlätta säljprocessen.

Startseminarierna finns även textat på svenska och engelska på vår YouTube-kanal. 

I introduktionsfilmen nedan går vi igenom vilka olika delar som ingår i “Sälj med framgång” och fördjupar oss i din Lean Canvas.

Om du inte har laddat ned mallen gör du det här.

Hitta din målgrupp

Bland det första du som företagare behöver ha klart för dig är vem som är din idealkund. Få tips på hur du vet det här.

I avsnitt två av “Sälj med framgång” vill vi hitta just din målgrupp – alltså kunderna som behöver och är intresserade av ditt erbjudande.

Vi tittar närmare på vilka som kan vara dina idealkunder och tidiga användare, early adopters. Och vi gör en möjlig efterlysningsaffisch – efter dina kunder.

Filmen är 5.52 minuter lång.

Kom igång smart med säljprocessen

I säljprocessen pratar vi ofta om säljtratten. Här vill du ha in så många potentiella kunder, alltså leads, som möjligt. Hur ska du få det? Spana in tipsen!

I avsnitt tre är det fokus på självaste säljprocessen. Vi konstaterar snart att det krävs många leads ned i tratten för att nå ditt säljmål. Vi reflekterar över din planerade tid vid försäljning: Krävs det betydligt mer arbete och fler timmar för att nå en viss säljvolym?

I filmen nedan spanar vi också in vilka som är dina aktiviteter kopplade till säljtratten och hur du sätter ett SMART mål.

Filmen är 3.05 minuter lång.

Sätt dig in i kundens köpprocess

Ett vanligt misstag många företagare gör är att inte lägga tillräckligt med tid för att förstå kundens drivkrafter och köpprocess. Gör det här!

I fjärde avsnittet av “Sälj med framgång” fördjupar vi oss i vad kundens drivkrafter och köpprocess innebär. Vi tittar på vad som avgör om din kund faktiskt köper din produkt eller tjänst.

I filmen tittar vi också på vad en triggerhändelse är för din kund och hur en viktig den är för köpbeslutet.

Filmen är 15.03 minuter lång.

Välj rätt marknadskanaler

Kundernas köpbeteende är under ständig förändring. Därför är det väldigt viktigt för dig som företagare att hänga med i kundens svängar. Se hur du väljer rätt marknadskanaler för att göra det.

Idag är det allt svårare för dig som företagare att följa kundresan. Kunderna är mer pålästa än någonsin – och en digital närvaro för dig är ett måste!

Men sälj- och marknadsinsatser kostar. Därför är det viktigt att göra dessa effektivt.

I filmen spanar vi in hur du kan marknadsföra dig så effektivt så möjligt och med vilka verktyg.

Filmen är 23.17 minuter lång.

Så ser du om kunden har behov av dig

Visst är det lättare att sälja när kunden verkligen har en anledning att köpa av dig? Här är början av kundens köpprocess viktig. Varför? Se mer här!

I början av kundens köpprocess har vi som företagare allra störst chans att påverka hur kunden tänker. Men det är lätt att hamna fel om vi glömmer bort att det handlar om kunden och inte om oss företagare.

I filmen ger vi råd hur du undviker irriterade kunder och vi sammanfattar också hela försäljningsfasen.

Filmen är 4 minuter lång.

Här hittar du övriga kapitel i serien

Tid är en bristvara för många, inte minst när du står i begrepp att börja utveckla ditt företag. Samtidigt är det kanske just då du behöver input som allra mest. Därför har vi tagit fram en serie i fyra kapitel som kan hjälpa dig på vägen.

Startseminarie
Du och ditt företag
Från idé till affärsmodell
Startseminarie
Räkna på din affär
Ditt företags viktigaste ekonomiska samband
Startseminarie
Tänk tillväxt från start
Att växa hållbart