Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
30 mars 2021

En vårkrönika från vår VD Martin Åkesson

- öppnas i nytt fönster

Kriströtthet och optimism

Att vi alla på något sätt påverkats av den pågående pandemin står helt klart. Vissa mer, andra mindre men alla berörs av situationen vi befinner oss i. När vi på Almi möter företagen är också bilden där diversifierad. Det står mer och mer klart att branscher med tydligt beroende av mänskliga möten har det tuffast. Om vi även i framtiden vill ha en levande flora av restauranger, besöksmål, hotell, kultur, lokal handel och idrott så behöver vi rikta offentliga insatser för att stötta dessa branscher ännu mer. Men vi behöver också som privatpersoner tänka om och i större utsträckning handla och spendera i vår lokala närhet.

Det finns flera goda anledningar till det, en viktig sådan är alla arbetstillfällen som dessa företag skapar för våra ungdomar. Sommarjobb och förstagångsjobb som är så otroligt viktiga för ungdomars tro på framtiden.

 

Almis uppdrag i den pågående krisen är att erbjuda dig som företagare rådgivning och finansiering. I grunden är det vår ordinarie verksamhet men kopplat till krisen så har vi tagit fram särskilt anpassade tjänster som stimulerar till hållbar omställning och möjliggör finansiering. Kontakta oss så berättar vi mer!

 

Trots en utbredd trötthet kring allt vad pandemi och kris heter så är vår bild att företagen och entreprenörerna i Blekinge faktiskt är optimistiska inför framtiden. Man kämpar och sliter både för sin egen, sin personals och sina kunders skull.


Våren har börjat visa sig, snart kommer sommaren och ett vaccin. Vad det nya normalläget kommer att innebära är det många som spekulerar i. Jag nöjer mig för stunden med att konstatera att allt annat än nuläget blir bättre. Dessutom har vi alla möjlighet att påverka och forma vår framtid. Det inger hopp och optimism.


Vi på Almi Blekinge finns här för dig som företagare och för att göra det så enkelt som möjligt att nå oss kommer vi under våren att presentera rådgivarna på Linkedin. En tillhörande intervjuserie kommer att följa. Håll utkik här.

Med önskan om en frisk och riktigt god påskhelg!


Martin Åkesson
VD Almi Blekinge