Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
28 oktober 2019

Startklart för starta företag-seminarier

Snart är det start och höstpremiär för seminarieserien Starta Företag. I en svit om fem olika seminarier och föreläsningar inbjuder Almi, Nyföretagarcentrum och Kungsbacka kommun till kunskap och inspiration om att starta och driva ett eget bolag med tillväxtpotential.

Patrik Seger
Patrik Seger, egenföretagare från Halmstad, kan varmt rekommendera medverkan i seminarieserien.

– Som nyföretagare fick jag värdefull information och många uppslag, liksom inspirerande rådgivning, om vad man bör tänka på i startskedet av sitt företagande. Jag deltog i fyra av vårens fem seminarier och tycker alla var intressanta och givande. Förutom själva föreläsningarna kunde jag ta del av övriga gruppmedlemmars erfarenheter, säger Patrik Seger som är verksam inom digitala affärsprogram.

 

– Seminarierna gav fördjupade kunskaper inom olika områden och skeden av nystartandet och det är verktyg som jag tagit med mig och kan plocka fram vid behov och dra nytta av inför de utmaningar man ställs inför som nybliven företagare.

 

Patrik Seger värdesätter Almis stöd och kunskapsförmedling och nästa steg blir att medverka i höstens start av mentorprogrammet.

 

– Vägledningen från startseminarierna ger mig handlingskraft som är användbar i olika faser av verksamheten och borgar samtidigt för en både hållbar och lönsam utveckling, säger han.

 

Årets startseminarium arrangeras alltså i Kungsbacka och inleds den 4 november. Kort om varje seminarium:

 

Seminarium 1: Du och ditt företag (4 november)

Hur man går från idé till en faktisk affärsmodell. Under seminariet får deltagarna ta del av modeller och verktyg som ger rätt förutsättningar för en lyckad företagsstart. Anmäl dig till seminariet här

 

Seminarium 2: Räkna på din affärsidé (11 november)

För att uppnå långsiktig lönsamhet är det viktigt att förstå utfallet av ekonomiska rapporter och att följa upp dessa i verksamheten. Här ges vägledning i hur man planerar och följer upp ekonomin i företaget.

Anmäl dig till seminariet här

 

Seminarium 3: Att sälja med framgång (18 november) Tredje seminarier handlar om marknadsföring och försäljning, samt att förstå kundens behov och på vilket sätt man bäst säljer till kund.

Anmäl dig till seminariet här

 

Seminarium 4: Att växa (25 november) Under seminariet diskuteras bland annat områden som är särskilt utmanande för företag i tillväxt. Man får verktyg och konkreta tips för att styra ett företag i tillväxt.

Anmäl dig till seminariet här

 

 

Seminarium 5: Lär dig älska att mingla och nätverka (2 december)

För att lyckas göra affärer måste man som företagare lära sig att knyta kontakter, även med människor man tidigare inte känner. Femte seminariet ger tips på hur man gör och vad man ska tänka på i sitt nätverkande.

Anmäl dig till seminariet här

 

Läs mer och anmäl dig till seminarierna här:

 

 

https://www.almi.se/kalendarium/