Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
19 maj 2020

Niklas Eklund ny ordförande och Ammi Schaffler ny styrelseledamot i Almi Halland

Almi Halland stärker sin organisation genom att utse Niklas Eklund till ny ordförande och Ammi Schaffler som ny styrelseledamot.  – Niklas kommer tillföra såväl ett kundperspektiv utifrån sin entreprenörsbakgrund som ett hållbart investeringsperspektiv för att stimulera den halländska tillväxten och Ammi har en gedigen erfarenhet av företagares utmaningar, möjligheter och behov av stöd och kommer att tillföra insikter från både mindre och medelstora företag, säger Magdalena Johansson, VD Almi Halland.

 

 

Som ny ordförande för Almi Halland utses företagaren och investeraren Niklas Eklund, 52. Med fokus på tillväxt, digitalisering, organisation och affärsutveckling är Niklas idag aktiv som styrelseledamot i ett flertal företag, bland annat som styrelseordförande i Lifesum, Fishbrain, Bokio, Kitab Sawti och Vip Monkey. Under 90- och 00-talet grundade och utvecklade Niklas som serieentreprenör flera tillväxtbolag såsom Epani, Infogate, Livebookings och Bookatable. Niklas har, efter att ha varit aktiv i USA och Storbritannien under ett antal år, numera Halmstad som sin bas. Efter försäljning av egna bolag har Niklas under 2010-talet etablerat sig som investerare, dels med direktinvesteringar via PES Holdings AB dels som partner i riskkapitalbolagen Wellington och D-Ax ägt av Axel Johnson AB.

 

Ammi Schaffler, 52årig företagare och konsult inom affärsutveckling, tillträder samtidigt som ny styrelseledamot. Ammi har erfarenhet av såväl entreprenörskap i mindre bolag och som anställd i ledande positioner i större organisationer. Som entreprenör är Ammi en av grundarna till SmellWell, som säljer konsumentprodukter främst inom sko- och sportfackhandeln. Denna resa har gått från en idé som uppstått ur ett eget behov, till internationell distribution på ett 30-tal marknader och idag i en stark tillväxtfas. Med gedigen kännedom och expertis är Ammis ambition att stötta tillväxtbolag och entreprenörer att växa.

Vi är mycket glada över tillskottet och ser fram emot att ha både Niklas och Ammi i vår styrelse. Båda har en mycket relevant bakgrund som kommer vara värdefulla för Almis fortsatt starka utveckling och vårt uppdrag att stärka näringslivets utveckling samt verka för en hållbar tillväxt.
Magdalena Johansson, VD Almi Halland.
Niklas Eklund
Ammi Schaffler

Styrelse Almi Halland

  • Niklas Eklund, företagare och investerare 
  • Ammi Schaffler, företagare och konsult
  • Maroun Aoun, partneransvarig Almi Företagspartner AB
  • Per Stané Persson socialdemokrat vice ordförande Tillväxtutskottet Region Halland, ledamot i Regionstyrelsen
  • Helén Andersson, centerpartist, företagare, ledamot Regionfullmäktige