Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
30 juni 2021

Sommar, semester och smultronställen.

Nu börjar det snart dra ihop sig till lite ledighet och innan vi går på semester vill vi passa på att skicka en liten sommarhälsning!

 

För att bjuda på lite matnyttigt även denna gång bad vi våra rådgivare dela med sig av sitt allra bästa smultronställe. Självklart delar vi med oss så du också får möjlighet att njuta av allt härligt Halland har att erbjuda!

Möllegård
En promenad på Möllegårds naturreservat i Halmstad är ett bra sätt att njuta av naturen.

/Fisnik Nepola, Rådgivare finansiering och start

 

Virsehatt
Utanför Sennan, ca 19 km nord ost om Halmstad ligger en liten pärla med fantastisk utsikt, fina bokskogar och kuperad terräng med grillplatser.

/ Conny Nilsson, Rådgivare Innovation

 

Sia glass

Ett perfekt utflyktsmål för hela familjen, där vi äter en god glass i solen och gungar lite. Sedan köper vi alltid med oss lite för mycket glass hem till frysen.
/Johanna Ekberg, Affärschef

 

Grimsholmens Naturreservat

Utmed kustvägen söder om Falkenberg ligger Grimsholmens Naturreservat. En fantastisk plats med den karga naturen och närheten till havet där man kan koppla av och bara vara.

/Marie Johnsson, Rådgivare finansiering

 

Hiaklitten
Hiaklitten med tillhörande vandringsleder på ca 5,5 km innehållandes fem tuffa stigningar (och nedförsbackar) är inget för veklingar, men bjuder på fantastisk natur/utsikt som belöning!

/Emil Johansson, Kreditchef

Grötviks hamn

Jag vill tipsa om småbåtshamnen i Grötvik dit man kan komma för att avnjuta något gott från hamnkrogen, njuta av utsikten, bada, fiska krabbor eller gå en promenad. Ett utflyktsmål som passar hela familjen!

/Johan Lindvig, Rådgivare tillväxt

 

Hjörneredssjön 

Jag vill tipsa om att hyra kanot och paddla i Hjörneredssjöarna utanför Laholm. Sjöarna har ett stort antal öar där du kan lägga till och ta ett bad och fika helt ostört. Vill man, packar man med tält och övernattar och får chans till en helt fantastisk naturupplevelse!

 /Helén Sandén, Rådgivare tillväxt

 

Prins Bertils stig 

Jag tipsar om Prins Bertils Stig, att vandra från Halmstads stadskärna, förbi slottet och längs kusten ut till Tylösand för att avsluta vid Möllegård och avnjuta egengjord italiensk glass. Det går såklart bra att bara gå en bit också och ta ett svalkande dopp i havet istället.

/Annika Granberg, Rådgivare tillväxt

 

Öströö fårfarm
En perfekt familjeutflykt där man får fikan/maten i en picknickkorg och sätter sig i trädgården. Man kan titta på lammen, köpa delikatesser och strosa omkring i den fina omgivningen. Det är även nära till Höråsen (om man är trädgårdsintresserad). Kan man klämma in en buske eller ett träd är det ju inte fel.
/Maja Gavie, Marknadskoordinator

 

Strömma Farmlodge 

Mitt ute på den halländska landsbygden utanför Varberg ligger Strömma Farmlodge med allt man behöver för en somrig utflykt. Gården ligger i en unik, härlig miljö och här finns både restaurang, café, B&B, butiker och konserter på sommaren! Bara att åka ut och hänga, mysa och umgås med familjen eller vännerna.

/Maria Thorén, Rådgivare tillväxt

 

Solhaga Stenugnsbageri
Min tips är att, en solig sommarmorgon, ta och svänga förbi Solhaga Stenugnbageri i Slöinge och köpa en frukostmacka. Mackan och en god kopp hemmagjort kaffe avnjutes sedan med en underbar utsikt från klipporna alldeles söder om Ugglarps Havsbad. Innan man åker hem kan man svänga inom Ugglarps Grönts gårdsbutik för att få inspiration till lunchen.

/Johan Norinder, Rådgivare innovation

 

Olofsbo Havbad

Jag är inflyttad till Halland och det som var nytt för mig när jag kom hit var det öppna kustlandskapet och sandstränderna som kändes ”som utomlands”, livet på och runt stranden har inte slutat att fascinera 20 år senare. Mitt smultronställe blir därför Olofsbo Havsbad där jag tillbringat många, många sommardagar och en och annan vinterdag med barnen när de var små.

/Indra Ekroth, Rådgivare finansiering

 

Brukstorget Varberg

Här har man skapat en egen destination i gamla fabrikslokaler där du kan äta gott, få inspiration hos Clart Studio, köpa underbar keramik från Frida Eklund, hälsa på Krickelin i hennes te – diversehandel, handla vintage kläder & möbler ho GoVintage och Vintagbyrån + mycket mer. Om ni sen orkar, ta cykeln ut till Kärradal och ät lunch på Jippies Veranda, en nätt cykeltur på 9 km som är väldigt fin, stopp kan göras halvvägs i Gamla Varbergs Naturreservat med en härlig utsikt över havet.

/Magdalena Johansson, VD

 

Ha en riktigt härlig sommar!
önskar vi på ALMI Halland