Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
9 februari 2021

- öppnas i nytt fönster

Meliora – tandkliniken med det lilla extra

Meliora heter Halmstads, och kanske Sveriges, första tandklinik med spakänsla. Mays Raouf heter tandläkaren som står bakom. Under 2020 tog hon hjälp av Almi och rådgivaren Fisnik Nepola för att göra verklighet av drömmen om en egen klinik. Idag är hon i full gång med sin verksamhet.

Mays har arbetat som tandläkare i 16 år och någonstans längs vägen föddes tankarna på en egen tandklinik. Tankarna förverkligades och resultatet blev en klinik där stor vikt läggs vid patienternas helhetsupplevelse och välbefinnande – från det personliga mötet och den extra omtanken till väl genomtänkta miljöer och behandlingar av hög kvalitet.

Tidigt i planeringsfasen kontaktade Mays Fisnik Nepola, finansieringsrådgivare och startup-rådgivare på Almi, för att få support i uppstarten.

”Jag kände till Almi sedan tidigare och mitt behov var att få hjälp i planering och finansiering. Jag fick tala med Fisnik och det kändes verkligen jättebra. Jag är extremt tacksam då han såg potentialen och möjligheterna, och han var med mig till 100% från start. Jag fick hjälp med planering, budgetering och fick en tydlig push framåt. Dessutom fick jag hjälp med kontakter, och resultatet är att min verksamhet nu är i full gång”, berättar Mays.

Att starta eget kan kännas utmanande och för Mays var det en stor trygghet att få arbeta tillsammans med Fisnik.
”Allt löpte på så smidigt. Jag kände mig omhändertagen och fick den backup som jag behövde, och om jag behövde råd och stöttning så var det bara att ringa. Jag kände mig verkligen trygg”, förklarar hon.

I september 2020 öppnade Mays sin klinik och idag arbetar två tandsköterskor, en tandhygienist och tre specialister inom käkkirurgi, rotbehandlingar och tandreglering tillsammans med Mays på Meliora. Meliora som betyder “det bättre” vilket helt naturligt är det som Mays och hennes kollegor eftersträvar i mötet med patienterna.

”Vi har stora ambitioner och vi vill fortsätta utvecklas i den andan. Vi vill skapa kännedom om vårt koncept och erbjuda fler tjänster. Vi vill också utöka konceptet ytterligare till en wellnessklinik där vi erbjuder massage, fotvård, akupunktur och skönhetsbehandlingar. Just nu letar vi efter en massageterapeut till exempel. I den tillväxten kommer vi behöva mer professionell hjälp från Almi, som en detaljerad budgetplanering, utveckling och marknadsföring”, säger hon.

Ibland får Mays frågan om det är krävande att driva egen klinik. Hon konstaterar att hon inte alls upplever det så. ”Jag lever min dröm nu och det känns jättehärligt. Jag är inte klar, jag har bara börjat”.

 

Vill du också bolla in affärsidé? Kontakta Fisnik Nepola. 

 

Fisnik Nepola

fisnik.nepola@almi.se

072-516 38 04