Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
22 december 2021

Foto: Henrik Mill

Hej Jaspreet och välkommen till Almi Mälardalen! Vem är du och vad kommer du att arbeta med hos oss?

Stort tack, det känns superkul att nu vara en del av Almi-gänget! Jag heter Jaspreet Gill och kommer att arbeta som affärsrådgivare med största fokus på affärsutveckling inom hållbarhet. Jag är född i Örebro men uppvuxen i småstaden Karlskoga, cirka 4 mil utanför Örebro. Jag har bakgrund i Indien och gillar att resa till dit och ta del av den indiska kulturen också. Utöver att jobba på Almi gillar jag som nämnt att resa, umgås med nära och kära, prova olika typer maträtter, vara ute i naturen samt att träna!

Vad ser du mest fram emot med ditt nya uppdrag?

Jag ser mest fram emot är att få vara med och bidra och göra skillnad i samhället genom att skapa tillväxt och fortsätta utveckla bolag framåt. För mig är hållbarhet förknippat med lönsamhet och att hjälpa företag att förstå hur viktigt hållbarhet är, och sedan rusta dom för en hållbar framtid är något jag ser fram emot. Jag ser också fram emot att ge råd utifrån olika företags indivuella förutsättningar, då hållbarhet för det mindre konsultbolget i staden inte är samma sak som den stora livsmedelskedjan. Men alla kan oftast göra någon typ av förändring som faktiskt gör skillnad!

Vad gjorde du innan du började på Almi?

Innan jag började på Almi så jobbade jag som affärsrådgivare på bank där jag jobbade både med finansiering och investeringsrådgivning. I samband med bankarbetet utbildade jag mig till Civilekonom med inriktning hållbarhet och hållbart företagande.

Vilka erfarenheter tar du med dig från tidigare arbeten?

Helhetsperspektivet som finns på bank, där man arbetar med kunder både privat och med deras företag gav ett större perspketiv och en större förståelse både för kunderna och omvärlden som jag är övertygad om att jag kommer få nytta av här på Almi. Från mina studier inom hållbarhet tar jag med mig både teoretiska kunskaper om ämnet och varför det är viktigt att vara en hållbar aktör, men också praktiska erfarenheter med allt ifrån certifieringar och standarder och annat som företag kan tillämpa. Hållbarhet är ett större område än vad man tror, och det går alltid att utvecklas inom något!

Hur ser du på Almis roll i samhället och i näringslivet?

Almi har en mycket viktig roll i näringslivet. Med sitt breda utbud av företagstjänster boostar Almi de små och medelstora företagens utveckling och tillväxttakt, det är ju de som utgör majoriteten av alla företag i Sverige. Pandemin, som har dessutom tvingat många företag att både ställa om och tänka om, gjorde att Almis roll blev ännu viktigare då de kompetenser som krävs för en omställning finns hos oss och företagen har kunnat få hjälp både i form av rådgivning och utbildning, men också finansiering.

Har du något motto i livet?

We must become the change we wish to see in the world – Mahatma Gandhi.

Detta motto kan möjligtvis låta lite klyschigt men det så sant. Om man inte gillar något eller tycker något är fel, ändra det då. Inget förändras genom att bara önska att det ska hända, det händer genom handling. Därav är det viktigt att agera, både på privat plan men också kopplat till hållbart företagande, då vi lever i en föränderlig omvärld som ställer nya krav hela tiden och om vi inte själva gör något, så kommer ingen göra det åt oss!

Hur gör man om man vill komma i kontakt med dig?

Det är bara att ringa eller maila mig! 

 

 

Tack för pratstunden Jaspreet och varmt välkommen till Almi Mälardalen!

För mig är hållbarhet förknippat med lönsamhet och att hjälpa företag att förstå hur viktigt hållbarhet är, och sedan rusta dom för en hållbar framtid är något jag ser fram emot.
Jaspreet Gill