Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
22 januari 2020

LIFT blev lyft för Elcenter och bröderna Klarström

Jan och Per Klarström

Under 2020 kommer Elcenter att rekrytera ytterligare tio medarbetare. Det sprakar av energi när Per Klarström pratar om familjeföretagets tillväxtresa. Det är berättelsen om två bröder som förr gick till pappa och gnällde på den andre och som "skyller" sin sagolika tillväxtresa på Almi och Thomas Berg.

Vi tyckte inte vi hade varken tid eller råd att gå någon lång utbildning. Men Thomas Berg gav sig inte. Och han hade rätt. LIFT var precis vad vi behövde för att se på oss själva och företaget med nya ögon.
Per Klarström, Elcenter

LIFT är Almis ettåriga ledarskap- och företagsutvecklingsprogram som hjälpt många företagare att ta nästa kliv i företagets utveckling. Numera har familjen Klarström gjort en generationsväxling, har kontor i både Munkfors och Karlstad och toppar olika tillväxtligor.


 - Det LIFT gjorde för oss var att vi en gång för alla fick reda ut hur vi såg på varandra. Dessutom blev vi utmanande av vår kursledare. Han sa att alla elfirmor såg likadana ut. Var tråkiga helt enkelt, berättar Per Klarström.

 

Sedan dess har Elcenter utvecklat sina erbjudanden och det har gett resultat. Mellan 2017 och 2018 har omsättningen i företaget ökat från 36,3 till 78 miljoner och finns med i toppen av Almis Tillväxtliga. Bröderna är eniga om att grunden för framgångarna ligger i den anda som alltid funnits bland personalen. LIFT blev en katalysator som satte fart på den kraft som redan fanns i Elcenter.


 - Våra montörer är annorlunda och det har vi också fokus på i våra internutbildningar. Det alla pratar om som "det lilla extra" gör vi oavsett om kunden heter Karlstads kommun eller fru Johansson, säger Per Klarström.


Tillväxtresan har naturligtvis också krävt kapital och där har Elcenter haft god nytta av Almis finansieringstjänster.

Det är fantastiskt att kunna följa två företagsledares utveckling och se vilka resultat det blir när man ser på sitt företagande med nya ögon.
Thomas Berg, ansvarig för LIFT på Almi

Om Elcenter

Elcenter utför kompletta el-, tele-, ljud-, bild-, data- & säkerhetsinstallationer. Ett typiskt projekt kan vara en skola, kontorshus, konferensanläggningar etc.

 

Företaget har 40 anställda i Munkfors och Karlstad och omsatte nästa 80 miljoner senaste räkenskapsåret.

 

Elcenter grundades för 50 år sedan av Per och Janne Klarströms pappa.