Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Karriär
Nyfiken på att arbeta på Almi? Läs mer här.

Almi Väst söker kommunikations- och marknadsansvarig

Är du en resultatinriktad marknadsförare och stark kommunikationsstrateg, som också är riktigt bra på att skriva? Skulle du vilja driva vår marknads- och kommunikationsfunktion och bidra till att utveckla Västsveriges entreprenörshimmel?
Bra, då är det dig vi söker!

Rollen och ansvarsområden

Som Kommunikations- och marknadsansvarig på Almi Väst får du huvudansvar för vår marknadsföring och externa kommunikation i Västra Götaland. Uppdraget är brett, och du kommer att arbeta både strategiskt och operativt med att positionera Almi utifrån den nationella varumärkesstrategin och Almi Västs affärsmål. Vi vill bli ännu tydligare på marknaden och säkerställa att våra erbjudanden når alla SME-företagare i Västra Götaland med tillväxtpotential. Din roll blir att leda och samordna det arbetet.

 

Du planerar, prioriterar, lägger upp strategier och exekverar i nära samarbete med vd och affärschefer, och genomför aktiviteter och kommunikationsinsatser tillsammans med medarbetare och upphandlad PR byrå. En annan del av arbetsuppgifterna handlar om att vara ett strategiskt kommunikationsstöd till vd och stötta den interna kommunikationen för att stärka samarbete och samordning i en geografiskt spridd organisation.

 

Tjänsten är en chefsbefattning med personalansvar för en medarbetare samt budgetansvar. Rapportering sker till vd. Det geografiska arbetsområdet är Västra Götaland, men med placering på kontoret i Göteborg. Resor över dagen till övriga kontor i Borås, Skövde och Trollhättan förekommer (minst en gång i månaden för respektive kontor).

Vem är du?

Vi söker dig med stark kompetens och några års erfarenhet inom marknads- och kommunikationsområdet, gärna från en större kommunikationsavdelning eller kommunikationsbyrå. Du behöver i grunden vara en driven kommunikatör, helst med spets inom skrivande, och ha stor vana vid att jobba systematiskt med kommunikationsplanering och digitala kanaler. Har du också arbetat inom det företagsfrämjande systemet eller med marknadsföring av tjänster är det ett stort plus.

 

Som person är du självgående, resultatorienterad och initiativrik. Du behöver tycka om att ha mycket sociala kontakter och vara bra på att bygga relationer. Vi lägger också stor vikt vid att du arbetar strukturerat, är ansvarstagande och har dokumenterat god förmåga att planera, förankra och genomföra projekt.

 

Kvalifikationer

 • Utbildning inom kommunikation eller journalistik på högskolenivå.
 • Minst 5 års erfarenhet av kvalificerat arbete med kommunikation och marknadsföring.
 • Erfarenhet av att utveckla kommunikationsplaner
 • Erfarenhet av varumärkesbyggande.
 • Erfarenhet som projektledare, kravställare och beställare av kommunikationstjänster.
 • Mycket god kunskap inom digital marknadsföring och sociala medier.
 • Mycket god skribent och perfekt svenska krävs.

Meriterande:

 • Erfarenhet av lednings- och personalansvar
 • Erfarenhet av budgetansvar
 • Erfarenhet inom det företagsfrämjande systemet
 • Erfarenhet av Marketing Automation, SEO och SEM
 • Erfarenhet av eventmarknadsföring
 • Kompetens inom Adobe-programvaror, främst PhotoShop

Att arbeta på Almi

På Almi är kompetens, samhällsengagemanget och affärsmässigheten en viktig drivkraft. Det finns ett starkt gemensamt intresse – att se fler växande och framgångsrika företag i Sverige. För att trivas hos Almi stimuleras du därför av att tillsammans med dina kollegor arbeta för andra människors framgång och för ett hållbart företagande. Arbetsmiljön präglas av glädje och stort engagemang där vi värdesätter modet att tänka nytt. 

 

Placeringsort: Göteborg. Resor förekommer till övriga kontor i Västsverige.

 

Anställningsform: Tillsvidare med provanställning på 6 månader

En bakgrundskontroll kommer att genomföras på slutkandidaten.

Ansökan

Är det här du, eller känner du någon som är rätt för tjänsten – kontakta Susanne Hydén, rekryteringskonsult på Spira Group AB som ansvarar för rekryteringen.

 

Mail: hyden@spirar.se

Telefon: 073 658 00 90

 

Urvalet sker löpande med intervjuer från början av augusti.

 

Vi ser fram emot att träffa dig snart!