Magnus Källström

Rådgivare Almi Stockholm

Magnus Källström, rådgivare Almi Företagspartner Stockholm

Kan du berätta mer om din roll och din vardag?

Jag jobbar som rådgivare med inriktning på finansiering vilket innebär att jag träffar entreprenörer, läser och analyserar deras affärsplaner för att sedan avgöra om det är något som Almi kan vara med och finansiera. Jag får mycket energi i mötet med entreprenörer och föredrar att träffa dem i deras egna miljöer. 

Tack var min egna resa som entreprenör och min långa erfarenhet här på Almi så stannar det inte där, utan jag kan även erbjuda kompletterande rådgivning gällande vad kunden behöver för att utvecklas eller få kontroll på sin verksamhet. Det gillar jag!

Min roll på Almi kokar ner till att förstå affärsmodellen och hur bolaget ska tjäna pengar. Dessutom behöver jag förstå och tro på entreprenörerna. Det är en perfekt kombination!

Vad har du för erfarenheter med dig in i jobbet, från tiden innan Almi?

Jag är utbildad ekonom och började min bana med tre år på Ernst & Young revisionsbyrå, för att lära mig siffror och tolka en balans och resultaträkning, vilket jag har haft mer nytta av än vad jag kanske trodde då. Sen har jag drivit eget i många år. Det var tack var ett lån från Almi och en värdefull rådgivare som jag och min kompanjon kunde dra i gång verksamheten, Coffee Cup, som jag sedan drev framgångsrik i 10 år för att sedan sälja. 

Cirkeln slöts när jag en tid efter försäljning sprang på samma kontaktperson på Almi som lockade mig att ta en anställning här. Att få ge tillbaka genom att dela med sin av sin kunskap till andra entreprenörer känns bra. 

Vad tycker du är mest utmanande och utvecklande i din roll?

I hantverket som rådgivare på Almi blir man aldrig tillräckligt fullärd. Det är nya entreprenörer och nya affärsidéer som ska utvärderas vilket ställer ständigt nya krav på mig och jag lär mig nytt hela tiden. Det gäller att möta entreprenören där den befinner sig.  Det finns en enorm bredd, både kunskapsmässigt och i de frågeställningar man hamnar i. Jag ser det både som utmanande och utvecklande på samma gång.

Trots att jag är över 60 år så känner jag att jobbet utvecklar mig och det gör att jag hänger med i tiden. Jag får bättre koll på vad som gäller och vad som är inne just nu. 

Varför trivs du på Almi?

Jag har växlat mellan chefsroller och rådgivarrollen under min tid på Almi. Att arbetsgivare sett min potential och gett mig förtroende har varit kul men det är i mötet med entreprenören/kunden som jag trivs bäst. Och så kollegorna förstås, vi lyckas alltid ha kul på jobbet.