Inspireras av andra: Maria Blom, VD artico

Publicerat:

28 feb. 2024, 09:51

Nyhet

Vi imponeras ständigt av företagare vi stöttar! En av dem är Maria Blom som är VD på artico. Vi ställde några frågor till Maria om hur det är att leda bolag.

Maria Blom, artico

Artico är en koncern för tjänstebolag i Växjö och Småland som äger Future Kompetensförsörjning Sverige AB och Cleaning Support Sweden AB.

Vad är det bästa med att leda bolag?

Min drivkraft ligger i att leda bolag som levererar tjänster med kvalitet och service. Jag drivs av att engagera min medarbetare med fokus på att vi ska göra skillnad för våra kunder. Varje dag arbetar vi med målet att möta deras behov och önskemål på bästa sätt.

 

Vad har varit den största utmaningen för dig som företagare? 

Jag har varit VD för företag inom tre skilda branscher och ser olika utmaningar utifrån det. Det kan till exempel vara brist på kompetens i regionen, sviktande konjunktur och krånglig byråkrati. 

 

Hur har Almi bidragit till ditt företags utvecklingsresa och vad har det betytt för dig? 

För mindre företag är Almi en ovärderlig resurs när det kommer till olika typer av kompetensutveckling för mig som ledare och mina medarbetare. Deras workshops, utbildningar och rådgivning har gett oss stöd i allt från marknadsföring, affärsutveckling och hållbarhetsarbete. Personligen har jag också utvecklats av det utbyte jag får med övriga deltagare på Almis utbildningar. Jag vet att det knyts många kontakter på Almis träffar som är gynnsamma både för oss och andra företagare i regionen!